donderdag, mei 23, 2024

Burgemeester Peter Oskam geeft noodverodeningen af voor gebieden rondom winkelcentrums Capelle

- Advertisement -

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel heeft vanmiddag een noodverordening afgegeven voor de gebieden rond de winkelcentra De Koperwiek, De Terp en (Picassopassage) De Scholver in Schollevaar. Via Whatsapp, Snapchat en het besloten Telegram gaan vandaag veel berichten rond die oproepen tot ordeverstoringen. De winkels sluiten vandaag om 17.00 uur. Deze gebieden zijn door de burgemeester ook aangewezen als ‘veiligheidsrisicogebied’ waardoor de politie preventief mag fouilleren en direct mag optreden. Ook het gemeentehuis sluit om 17.00 uur haar deuren.

Burgemeester Oskam: “de signalen die we krijgen zijn serieus en om ordeverstoringen zoals gisteren op veel plekken in het land te voorkomen ondernemen we direct actie. De commissievergaderingen in het gemeentehuis gaan vanavond niet door en worden verplaatst en de winkels in de drie winkelcentra gaan om 17.00 uur dicht.”

Tekst : Gemeente Capelle aan den Ijssel

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen