Burgemeester Peter Oskam geeft noodverodeningen af voor gebieden rondom winkelcentrums Capelle

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel heeft vanmiddag een noodverordening afgegeven voor de gebieden rond de winkelcentra De Koperwiek, De Terp en (Picassopassage) De Scholver in Schollevaar. Via Whatsapp, Snapchat en het besloten Telegram gaan vandaag veel berichten rond die oproepen tot ordeverstoringen. De winkels sluiten vandaag om 17.00 uur. Deze gebieden zijn door de burgemeester ook aangewezen als ‘veiligheidsrisicogebied’ waardoor de politie preventief mag fouilleren en direct mag optreden. Ook het gemeentehuis sluit om 17.00 uur haar deuren.

Burgemeester Oskam: “de signalen die we krijgen zijn serieus en om ordeverstoringen zoals gisteren op veel plekken in het land te voorkomen ondernemen we direct actie. De commissievergaderingen in het gemeentehuis gaan vanavond niet door en worden verplaatst en de winkels in de drie winkelcentra gaan om 17.00 uur dicht.”

Tekst : Gemeente Capelle aan den Ijssel

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag