donderdag, april 25, 2024

Capellenaren kunnen tegemoetkoming aanvragen in vaste lasten

- Advertisement -

Inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas kunnen vanaf vandaag de TONK aanvragen bij IJsselgemeenten. De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen.

Harriët Westerdijk, wethouder in Capelle en bestuurder van IJsselgemeenten zegt hierover: “Door de maatregelen tegen corona hebben veel mensen nu minder inkomen. Dat kan gaan om ondernemers/zzp’ers maar ook om werknemers die nu minder uren kunnen werken. Zij hebben daardoor misschien moeite om hun woonlasten te betalen. Dat gaat om huur en hypotheek en gas, water en elektriciteit. De TONK kan een bijdrage in de kosten geven.”

TONK

IJsselgemeenten geeft maximaal € 325 per maand aan TONK. Hoeveel iemand krijgt hangt af van de situatie. Er wordt gekeken hoe hoog de woonkosten zijn, het inkomen vóór corona en in januari 2021 en wat iemand zelf nog kan betalen. Naar spaargeld, ander vermogen of bezit wordt niet gekeken.

Ondernemers die een Tozo‑uitkering (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) ontvangen, kunnen ook in aanmerking komen voor de TONK.

De TONK is aan te vragen voor de maanden januari tot en met juni 2021, dus met terugwerkende kracht.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen