donderdag, mei 23, 2024

Twee miljoen euro voor snelfietsverbinding Algerabrug – Capelsebrug

- Advertisement -

De gemeente Capelle aan den IJssel is van plan om twee miljoen euro uit te geven voor de snelfietsroute van de Algerabrug naar de Capelsebrug. Met het verbreden van het fietspad lans de Sibeliusweg zouden fietsers van en naar Krimpen een snellere route moeten krijgen. De tijdswinst zou maar liefst 38 seconden bedragen.

Volgens de gemeente rijden er dagelijks 3750 fietsers over het fietspad van de Sibeliusweg, volgens bewoners klopt dat aantal niet en zou uit steekproeven blijken dat dit ongeveer de helft bedraagt. Bewoners zijn ontevreden over de plannen. Er liggen twee fietspaden aan beide zijden van de weg. Met het plan zou het fietspad richting het winkelcentrum worden verbreed en de stoep verdwijnen. Vooral de bewoners van de appartementen langs de Sibeliusweg zijn furieus, ze rijden dan op nog geen twee meter langs de balkons.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen