Vaccinaties van start in sporthal Schenkel

Het vaccineren is donderdag 18 maart van start gegaan in Sporthal Schenkel. Gisteren meldde de heer Fred Kolsteeg, een Rotterdammer zich op de vaccinatielocatie om zijn vaccinatie te krijgen tegen het coronavirus. Medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin Capelle nemen de eerste weken het vaccineren voor haar rekening. Burgemeester Peter Oskam is blij met de locatie, er is hard gewerkt en er is een mooie locatie ontstaan die voor iedereen goed te bereiken is. Ook mensen die minder goed ter been zijn kunnen hier terecht.

Het CJG Capelle doet tot ongeveer half april de personele inzet aanleveren, hierna neemt de GGD het over. Het personeel van het CJG, met name de artsen blijven wel beschikbaar voor vaccinaties. Een afspraak maken kan alleen op uitnodiging van het RIVM. De afspraken worden dan ingepland door het landelijke callcenter van de GGD GHOR. Heel toevallig was Fred Koolsteeg een Rotterdammer en kon hij als eerste terecht in Capelle. De reistijd was maar 8 minuten vanuit Kralingen.

Marc Wilson, wethouder volksgezondheid, benadrukt het belang van vaccinatie tegen corona: “Het is fijn dat Capellenaren nu ook in eigen stad terecht kunnen. Vaccinatie is de belangrijkste stap in de bestrijding van het coronavirus. Zo krijgen we stapje voor stapje onze vrijheid terug.”

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag