donderdag, juni 13, 2024

Bouw zorghotel Aafje kan van start, bewoners Dotterlei zijn niet enthousiast

- Advertisement -

De sloop van de oude boerderij aan de Kralingseweg nabij het metrostation op de grens met Rotterdam is afgerond. Afgelopen maandag werden de laatste resten verwijderd. Op de locatie wordt een nieuw zorghotel gebouwd van zorginstelling Aafje. Het complex moet het sterk verouderde complex in Overschie gaan vervangen. Bewoners van de flat aan de Dotterlei zijn minder blij met de komst van het nieuwe gebouw. 

Foto : Jeroen van Zomeren

Het pand wordt circa 47 meter lang, 28 meter breed en 23 meter hoog en bestaat uit 6 bouwlagen. Hierdoor wordt het vrije uitzicht van veel bewoners aan de Dotterlei stevig belemmert. Er zit straks alleen nog een sloot tussen, voor de rest kijken zij tegen een stenen gebouw aan. Op de begane grond worden kantoren, ruimte voor activiteiten en behandelingen en een restaurant gerealiseerd. Op de overige verdiepingen worden slaapkamers en op elke verdieping twee ruime huiskamers met aansluitende balkons gerealiseerd.

Het zorghotel wordt gebouwd in opdracht van zorginstelling Aafje. De procedure voor de bouw van het zorghotel loopt al sinds eind 2019. Tijdens de bouw zullen bewoners flink wat overlast ondervinden. De route voor het bouwverkeer gaat dwars door de wijk lopen. Het idee is om een bouwweg met een tijdelijke brug aan te leggen vanaf de Abram van Rijckevorselweg naar de Schenkelse Dreef en vervolgens via de Bongerd tussen de flats door met een brug het water om vervolgens het bouwterrein op te rijden. Op deze manier wordt de ontsluitingsweg met de metro ontlast. Het zorghotel zal in de toekomst eveneens bereikbaar zijn via de Bongerd. Er wordt een nieuwe brug aangelegd en het zorghotel krijgt tientallen eigen parkeerplaatsen op eigen terrein.

De bouw van het zorghotel had in november 2020 al van start moeten gaan. Deze termijn werd niet gehaald, wanneer de bouw wel precies van start gaat is nog niet bekend. Het hele proces van bouwen zal ongeveer 1,5 jaar in beslag nemen. Aannemersbedrijf van Wijnen B.V uit Dordrecht heeft de opdracht gekregen en inmiddels alle vergunningen aangevraagd.

Foto : Van Wijnen B.V

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen