donderdag, juni 13, 2024

Bouw de Olijfboom bereikt hoogste punt

- Advertisement -

Met groot plezier hesen wethouder Maarten Struijvenberg (onderwijshuisvesting en Wim Kok van aannemingsbedrijf Middelwateringbouw vanochtend de vlag. Niet zonder reden. De bouwers hadden het hoogste punt bereikt van het splinternieuwe schoolgebouw van basisschool de Olijfboom waar vanaf het nieuwe schooljaar plek is voor 470 leerlingen.

Het hoogste punt van de nieuwbouw betekent een mijlpaal voor de bouw van de nieuwe basisschool. Aan de Pelikaanweg 4 in Capelle aan den IJssel verrijst nieuwbouw voor de fusieschool waar straks de leerlingen van de Eben Haëzerschool en de Rehobothschool onderwijs krijgen. De nieuwbouw, startte in oktober 2020, is de eerste oplevering van het Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs. In dit plan is de route uitgestippeld voor  voldoende en kwalitatief goede onderwijshuisvesting in Capelle aan den IJssel.

Wethouder Maarten Struivenberg: “Het gebouw wordt volgens het BENG principe gebouwd, Bijna Energie Neutraal Gebouw. Het krijgt een gymzaal van maar liefst 450 m2, genaamd Gymzaal Duikerlaan, een kinderopvang voor kinderen jonger dan vier jaar en een buitenschoolse opvang, in samenwerking met CKO De Ark. Met een warmtepomp en zonnepanelen dragen we bij aan duurzaamheid. Ook wordt het een ‘frisse’ school, met zowel een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu op het gebied van luchtkwaliteit, licht en geluid.” Het nieuwe schoolgebouw is multifunctioneel en geschikt om er eventueel een extra verdieping op te bouwen. Ook kunnen binnenmuren worden verwijderd als bijvoorbeeld het gebouw moet worden omgebouwd en een andere functie krijgt.

Architectenbureau RoosRos is blij met het hoogste punt van het gebouw waar het team vol enthousiasme aan heeft gewerkt. Wilco van Straten, projectleider: “Bij dit bouwproject hebben we een functionele onderwijsvisie gecombineerd met een duurzaam casco. Dit gebouw zal gaan bijdragen aan gezond en toekomstgericht onderwijs.

Leerkrachten en leerlingen nemen een kijkje

Het is de bedoeling dat de ruwbouw begin april dit jaar wordt afgerond. Daarna volgt de afwerking aan de binnenkant van het gebouw. “Vandaag is het topje van de Capelse olijfboom bereikt. De groei van deze boom gaat verrassend snel. Heel vaak gaan leerkrachten en ouders een kijkje nemen bij de bouwplaats. De leerlingen van de Eben-Haëzerschool kijken met belangstelling naar de wekelijkse fotopresentatie van de voortgang van de bouw. Daarnaast worden ouders en leerlingen ook via nieuwsbrief en weblog op de hoogte gehouden”, aldus directeur Arie-Jan Paul.

Foto : Frank de Roo

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen