woensdag, mei 29, 2024

Schade aan Mieraskerk na vuurwerkexplosie

- Advertisement -

De entree van de Mieraskerk in Krimpen a/d IJssel is vanmorgen vroeg beschadigd geraakt na een explosie. Het gaat vermoedelijk om een vuurwerkbom.

Omwonenden hoorden rond half vijf een harde klap. Bij de kerk bleek schade te zijn ontstaan aan de voordeuren. De brandweer heeft controles uitgevoerd en het pand geventileerd. De politie heeft hierna de omgeving afgezet omwille van nader onderzoek.

Op RTV Rijnmond zijn beveiligingsbeelden te zien. Hierop is een in het zwart geklede man te zien die iets bij de deuren neerlegt en daarna aansteek. Daarna volgt de explosie.

Kerk in opspraak
De kerk is de laatste tijd vaker in opspraak geweest. Eerder besteedde BNN Vara-programma BOOS aandacht aan dominee Kort, nadat een voormalige inwoner het gesprek wilde aangaan over homo-onvriendelijke uitspraken van de dominee. De kerk weigerde in gesprek te gaan en ook toen liep een confrontatie uit op intimidatie en geweld vanuit aanhangers van het godshuis.

Recenter was afgelopen zondag. Toen werd een kerkganger aangehouden, nadat hij een journalist van RTV Rijnmond aanviel. Ondanks dat de kerk openbaar excuses aanbood, is de vraag hoe zeer dit gemeend is. Maandag werd namelijk het audiobestand van de zondagse preek gepubliceerd, waarbij de dominee begrip toonde voor het geweld naar de journalist.

Mogelijke wraakactie
Het is niet ondenkbaar dat de explosie van deze ochtend te maken heeft gehad met de recente controverses. Vooralsnog is dit enkel een aanname en is de politie nog volop bezig met het onderzoek en het achterhalen van de dader.

Fotografie: Jeffrey Jacobs

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen