donderdag, mei 23, 2024

Capelle viert twintig jaar homohuwelijk

- Advertisement -

In 2001 was Nederland het eerste land dat het huwelijk van twee mensen van hetzelfde geslacht legaliseerde. Op 1 april werd destijds het eerste homohuwelijk gesloten. Als Regenbooggemeente staat de gemeente vandaag stil bij dit bijzondere jubileum.

Wethouder Marc Wilson: “20 jaar homohuwelijk is echt iets om trots op te zijn in Nederland. Ik ben ook heel trots op Capelle. We willen graag laten zien dat we staan voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn en mag houden van iemand naar eigen keuze. Maar er is ook werk aan de winkel. Acceptatie blijft helaas soms achter. Daarom zetten we met ons beleid in op de emancipatie van seksuele- en genderdiversiteit. Iedereen mag zich uiten op de manier waar zij zich fijn bij voelen.”

Als Regenbooggemeente laat Capelle zien dat het een gemeente is waar iedereen mag houden van iemand naar eigen keuze. Ten minste 85 koppels van hetzelfde geslacht hebben elkaar in onze gemeente het ja-woord gegeven.

LHBTI-vlag gehesen
Als een van de velen Regenbooggemeenten in Nederland heeft Capelle aan den IJssel de regenboogvlag voor het gemeentehuis gehesen om het twintigjarig jubileum van het homohuwelijk te vieren. Een Regenbooggemeente is een gemeente die actief beleid ontwikkelt voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s). De regenboogvlag symboliseert de trots op seksuele diversiteit.

Fotografie: Frank de Roo

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen