Capelle viert twintig jaar homohuwelijk

In 2001 was Nederland het eerste land dat het huwelijk van twee mensen van hetzelfde geslacht legaliseerde. Op 1 april werd destijds het eerste homohuwelijk gesloten. Als Regenbooggemeente staat de gemeente vandaag stil bij dit bijzondere jubileum.

Wethouder Marc Wilson: “20 jaar homohuwelijk is echt iets om trots op te zijn in Nederland. Ik ben ook heel trots op Capelle. We willen graag laten zien dat we staan voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn en mag houden van iemand naar eigen keuze. Maar er is ook werk aan de winkel. Acceptatie blijft helaas soms achter. Daarom zetten we met ons beleid in op de emancipatie van seksuele- en genderdiversiteit. Iedereen mag zich uiten op de manier waar zij zich fijn bij voelen.”

Als Regenbooggemeente laat Capelle zien dat het een gemeente is waar iedereen mag houden van iemand naar eigen keuze. Ten minste 85 koppels van hetzelfde geslacht hebben elkaar in onze gemeente het ja-woord gegeven.

LHBTI-vlag gehesen
Als een van de velen Regenbooggemeenten in Nederland heeft Capelle aan den IJssel de regenboogvlag voor het gemeentehuis gehesen om het twintigjarig jubileum van het homohuwelijk te vieren. Een Regenbooggemeente is een gemeente die actief beleid ontwikkelt voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s). De regenboogvlag symboliseert de trots op seksuele diversiteit.

Fotografie: Frank de Roo

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag