maandag, april 15, 2024

Justitie eist 3 jaar cel tegen Capellenaar voor veroorzaken dodelijk ongeval

- Advertisement -

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag 2 april 2021 drie jaar cel geeist tegen de verdachte van een dodelijk ongeval in Honselersdijk. De 30-jarige Poolse verdachte woonachtig in Capelle aan den IJssel reed op 5 juli 2021 een 17-jarige jongen op zijn fiets dood. De automobilist reed nog een stuk door maar stopte uiteindelijk alsnog.

Het is niet bekend hoe hard de verdachte heeft gereden. Wel staat vast dat hij had gedronken en mogelijk nog andere middelen had gebruikt. Ook had hij geen rijbewijs en had dus nooit achter het stuur van een auto mogen kruipen. Door zijn handelen heeft van het slachtoffer zijn hele leven afgenomen.

De richtlijn bij een dodelijk ongeluk waaraan iemand ernstige schuld heeft is een gevangenisstraf van 2 jaar en een rijontzegging van 4 jaar. Volgens het Openbaar Ministerie heeft deze verdachte echter fout op fout gestapeld en heeft hij ook al twee keer eerder geweigerd een ademanalyse af te leggen. Een hogere straf is daarom gerechtvaardigd, vindt het OM, namelijk een gevangenisstraf van 3 jaar en een rijontzegging voor de duur van 5 jaar.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Foto : Jeroen van Zomeren

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen