Justitie eist 3 jaar cel tegen Capellenaar voor veroorzaken dodelijk ongeval

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag 2 april 2021 drie jaar cel geeist tegen de verdachte van een dodelijk ongeval in Honselersdijk. De 30-jarige Poolse verdachte woonachtig in Capelle aan den IJssel reed op 5 juli 2021 een 17-jarige jongen op zijn fiets dood. De automobilist reed nog een stuk door maar stopte uiteindelijk alsnog.

Het is niet bekend hoe hard de verdachte heeft gereden. Wel staat vast dat hij had gedronken en mogelijk nog andere middelen had gebruikt. Ook had hij geen rijbewijs en had dus nooit achter het stuur van een auto mogen kruipen. Door zijn handelen heeft van het slachtoffer zijn hele leven afgenomen.

De richtlijn bij een dodelijk ongeluk waaraan iemand ernstige schuld heeft is een gevangenisstraf van 2 jaar en een rijontzegging van 4 jaar. Volgens het Openbaar Ministerie heeft deze verdachte echter fout op fout gestapeld en heeft hij ook al twee keer eerder geweigerd een ademanalyse af te leggen. Een hogere straf is daarom gerechtvaardigd, vindt het OM, namelijk een gevangenisstraf van 3 jaar en een rijontzegging voor de duur van 5 jaar.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Foto : Jeroen van Zomeren

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag