donderdag, mei 23, 2024

Controleer je buxus, de buxusrups is er weer!

- Advertisement -

Heb jij de strijd vorig jaar gewonnen tegen de buxusrups en staan ze er nog mooi groen bij, maak dan je borst maar nat. De eerste meldingen van buxusrups zijn alweer gevallen, en ook in Capelle aan den IJssel. De rupsen vreten in een korte tijd je hele buxus kaal. Er rest dan niets anders meer dan de rupsen te vervangen.

Wil jij je buxussen behouden dan zul je elke dag op zoek moeten gaan naar de beestjes. Pak je het niet op tijd aan dan verspreiden ze zichzelf snel door de hele buxus met kaalslag als gevolg. Wil je toch weer buxussen plaatsen vervang ze dan door de Ilex dark green. Dat is een plant die niet gevoelig is voor dat beestje en schimmels

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen