woensdag, mei 29, 2024

Gemeente gaat winkelwagenoverlast samen met supermarkten bestrijden

- Advertisement -

De gemeente gaat samen met woningcorporaties, supermarkten en stichting Welzijn Capelle de overlast van winkelwagens aanpakken. Bij de supermarkten wordt binnenkort een poster opgehangen die aangeeft dat je de winkelwagen achter moet laten bij het winkelcentrum na het doen van boodschappen.

Winkelwagens zijn in grote aantallen terug te vinden in de straten van bijvoorbeeld Schollevaar en de Diepenbuurt. Consumenten die de winkelwagens hebben gebruikt tijdens het doen van boodschappen nemen ze mee naar huis en laten ze vervolgens op straat achter. Ondernemers hebben hierdoor forse schade, een winkelwagen kost al snel een paar honderd euro.

Wordt je gezien met een winkelwagen buiten het gebied van de supermarkt dan kun je op de bon worden geslingerd. Het boetebedrag bedraagt 100 euro exclusief administratiekosten.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen