Hovenbuurt bijna leeg, nieuwbouw de Harmonie kan gaan beginnen

Na jarenlang procederen is het bijna zover, op 23 april 2021 moeten alle bewoners de Hovenflats hebben verlaten en gaan de flats plaatsmaken voor nieuwe appartementen en woningen. Nog niet alle bewoners zijn inmiddels verhuisd. Een groot gedeelte wat nog anti-kraak woonde is in de afgelopen weken alsnog vertrokken. De sloop van de woningen start in het 2e kwartaal van 2021. In de zomer moet er begonnen worden met de bouw van de nieuwe wijk.

De nieuwe woonwijk zal gaan bestaan uit appartementen en woningen. Er komen ook 56 sociale huurwoningen terug in de wijk, dit zijn de twee portiekflats die blijven staan en compleet gerenoveerd worden. Alles gaat eruit, alleen de muren blijven staan. De flats worden opgebouwd indezelfde stijl als de nieuwe wijk.

De Harmonie wordt een groene en waterrijke wijk. Er is veel groen en straten zullen autoluw worden gemaakt, er zal gebruik gemaakt gaan worden van een overdekte parkeergarage. Bij alle herenhuizen wordt er een parkeerplek bij de woning gemaakt. Op deze manier wordt het een kindvriendelijke wijk met vrijwel geen autoverkeer.

De koopwoningen zijn bijna allemaal al verkocht. De prijzen vielen vanwege de fors gestegen vraag naar nieuwe woningen wel tegen. De gemiddelde marktprijs ligt op ongeveer een half miljoen. De nieuw te bouwen waterwoningen zijn het duurst, deze zijn voor ruim 650.000 euro van de hand gegaan. Voor 400.000 euro krijg je een beneden of bovenwoning in de nieuwe wijk. De appartementen van het nieuwe complex zijn voor rond de 405.000 euro van de hand gegaan.

Meer informatie : https://www.thuisinharmonie.nl 

 

 

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag