woensdag, mei 29, 2024

Hovenbuurt bijna leeg, nieuwbouw de Harmonie kan gaan beginnen

- Advertisement -

Na jarenlang procederen is het bijna zover, op 23 april 2021 moeten alle bewoners de Hovenflats hebben verlaten en gaan de flats plaatsmaken voor nieuwe appartementen en woningen. Nog niet alle bewoners zijn inmiddels verhuisd. Een groot gedeelte wat nog anti-kraak woonde is in de afgelopen weken alsnog vertrokken. De sloop van de woningen start in het 2e kwartaal van 2021. In de zomer moet er begonnen worden met de bouw van de nieuwe wijk.

De nieuwe woonwijk zal gaan bestaan uit appartementen en woningen. Er komen ook 56 sociale huurwoningen terug in de wijk, dit zijn de twee portiekflats die blijven staan en compleet gerenoveerd worden. Alles gaat eruit, alleen de muren blijven staan. De flats worden opgebouwd indezelfde stijl als de nieuwe wijk.

De Harmonie wordt een groene en waterrijke wijk. Er is veel groen en straten zullen autoluw worden gemaakt, er zal gebruik gemaakt gaan worden van een overdekte parkeergarage. Bij alle herenhuizen wordt er een parkeerplek bij de woning gemaakt. Op deze manier wordt het een kindvriendelijke wijk met vrijwel geen autoverkeer.

De koopwoningen zijn bijna allemaal al verkocht. De prijzen vielen vanwege de fors gestegen vraag naar nieuwe woningen wel tegen. De gemiddelde marktprijs ligt op ongeveer een half miljoen. De nieuw te bouwen waterwoningen zijn het duurst, deze zijn voor ruim 650.000 euro van de hand gegaan. Voor 400.000 euro krijg je een beneden of bovenwoning in de nieuwe wijk. De appartementen van het nieuwe complex zijn voor rond de 405.000 euro van de hand gegaan.

Meer informatie : https://www.thuisinharmonie.nl 

 

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen