zondag, mei 19, 2024

Gedragsacties rondom basisscholen in Capelle

- Advertisement -

Vandaag gaf Maarten Struijvenberg, wethouder verkeer, samen met leerlingen van PCB De Horizon het startschot van een aantal gedragsacties rond alle basisscholen in Capelle. De wethouder deelde met enkele leerlingen en met hulp van de van de wijkagent, handhaving en mascotte Seef de Zebra flyers uit aan ouders. Op de flyers staan verkeersgedragscodes die de verkeerssituatie rond de scholen veiliger moeten maken. Vooral kinderen lopen gevaar bij het ritje op de fiets of lopend van huis naar school en terug.

“We hebben op 16 locaties in Capelle groot het woord ‘SCHOOLZONE’ op de weg geschilderd en duidelijke verkeersborden geplaatst”, vertelt wethouder Maarten Struijvenberg. “Kinderen zijn onvoorspelbaar, ook in het verkeer, daar moeten we als volwassen verkeersdeelnemers extra alert op zijn om ongelukken te voorkomen.”

Onvoorspelbare kinderen

Een bal vliegt de straat op, een vriendje aan de overkant van de weg zwaait of roept, een windvlaag waait door de straat waardoor een kleuter van zijn fietsje geblazen wordt. Allemaal herkenbare situaties die voor onveilige verkeerssituaties kunnen zorgen. “Toch houden automobilisten, scooters of motorrijders daar niet altijd goed rekening mee. We vergeten soms de onvoorspelbaarheid van kinderen.” Met de aanleg van de schoolzones wil de gemeente Capelle dat verkeersdeelnemers zich bewuster worden van het gevaar van het verkeer rond schoolplekken. De wethouder: “kinderen verdienen een veilige route naar school”.

Ludieke gedragsacties

De scholen zijn al weer enige tijd open en alle kinderen zijn weer dagelijks deelnemer aan het verkeer. Daarom richt de gemeente Capelle zich op de verkeersveiligheid van speciaal jonge verkeersdeelnemers. Met een ludieke gedragsactie bij alle basisscholen in Capelle. Daarmee wordt aandacht gevestigd op het gedrag van alle verkeersdeelnemers in en rond de schoolomgeving. Vorig jaar heeft de gemeente ‘Schoolzones’ aangelegd op 16 locaties rondom basisscholen in Capelle. Met de tekst ‘schoolzone’ op de weg en het plaatsen van verkeersborden zijn de schoolzones aangegeven. Met de aanleg hiervan en de gedragsactie die vandaag bij PCB De Horizon is gestart, wil Capelle ervoor zorgen dat ieder kind via een veilige route naar school en weer naar huis kan. Weggebruikers worden gewezen op de school in de buurt en dat er rekening moet worden gehouden met fietsende of lopende kinderen op weg naar school of weer naar huis.

Foto : Jan Kok

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen