zondag, mei 19, 2024

Gratis afvalgrijper voor afvalommetje

- Advertisement -

Zwerfafval is een grote ergernis en veel Capellenaren willen daar ook zelf iets tegen doen. Bij de gemeente kwamen meerdere verzoeken binnen voor opruimmateriaal. Daarom kunnen Capellenaren een gratis afvalgrijper krijgen om een handje te helpen in de strijd tegen zwerfafval.

Zwerfafval is een van de grootste ergernissen van veel Capellenaren. Achtergelaten of op straat gegooide plastic flesjes en tassen, patatbakjes, snoeppapiertjes, sigarettenpeuken, kauwgom, blikjes en mondkapjes zorgen voor een rommelig straatbeeld. Daarbij is het slecht voor natuur, mens en milieu. Ook vuilniszakken die naast de afvalcontainers zijn gezet zorgen voor zwerfvuil, omdat dieren als meeuwen en ratten ze open scheuren op zoek naar voedsel.

Vraag van bewoners
De gemeente zorgt voor straatreiniging maar ook bewoners kunnen en willen een handje meehelpen. Veel Capellenaren doen het al: een opruimommetje. Meerdere bewoners vroegen de gemeente of het mogelijk was om opruimmateriaal te krijgen, zodat zij bij de (dagelijkse) wandeling een afvalgrijper en een vuilniszak(je) mee kunnen nemen om het zwerfvuil op te ruimen. Dit was ook een van de luisteraarsvragen tijdens de uitzending op 27 maart van Radio Capelle waarin college in gesprek ging met de Capellenaar.
Natuurlijk ondersteunt de gemeente dit van harte. Daarom kunnen Capellenaren, scholen, verenigingen en ondernemers via www.capelleaandenijssel.nl/zwerfafval het opruimmateriaal aanvragen om vervolgens de gratis afvalgrijper, vuilniszakken en handschoenen op te halen bij de gemeentewerf aan de Groenedijk.

Twee vliegen in een klap
Wethouder Buitenruimte Marc Wilson: “We werken meer thuis en veel mensen wandelen vaker in deze coronatijd. Waarom dan niet twee vliegen in één klap slaan? Ik heb ook een afvalgrijper opgehaald bij de gemeentewerf. Zo maak ik van mijn wandeling een opruimommetje. Hopelijk kom ik veel Capellenaren tegen met een afvalgrijper, want vele handen maken licht werk en de omgeving ziet er zonder zwerfvuil weer mooier uit.
Samen houden we Capelle schoon!”

Foto : Jan Kok

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen