Capelle wil dekkend AED netwerk realiseren

Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Binnen 6 minuten reanimeren met een AED vergroot de kans dat iemand de hartstilstand overleeft. Daarom zet Capelle in op een dekkend netwerk van openbare AED’s. En daarbij kan de Capellenaar helpen door mee te tellen.

Wethouder Volksgezondheid Marc Wilson wil voor het eind van 2021 voldoende AED’ s in de openbare ruimte van Capelle aan den IJssel: “Dit dekkend AED-netwerk moet 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar en goed bereikbaar zijn. Er zijn verschillende kaarten in omloop van diverse landelijke organisaties, maar ik wil een duidelijk gemeentelijk overzicht. Daarom brengen we alle openbare AED’s in kaart. Dan kunnen we zien waar de gaten in het netwerk zitten. Die gaten wil de gemeente dan opvullen. Daarom houden we een AED-telling waaraan de Capellenaar ook kan meedoen. Door tijdens een wandeling in de eigen wijk bij te houden waar de AED’s hangen en dit aan de gemeente door te geven. Op onze website staan wandelroutes en uitleg, maar je kunt de telling natuurlijk ook gewoon tijdens je eigen wandeling doen. Doe mee en houd je hart gezond. En dat van een ander!”

Wandel mee!

Op www.capelleaandenijssel.nl/AED-telling staan leuke wandelroutes voor iedere wijk. Ook staat er een lijstje om uit te printen, waarop tijdens de wandeling kan worden bijgehouden waar de AED’s hangen. De plekken kunnen daarna doorgegeven worden via het formulier op de website.

Wat te doen bij een hartstilstand
Snelle hulp maakt het verschil tussen leven en dood. Onderstaande drie stappen vergroten de kans dat iemand een hartstilstand overleeft.

  1. Bel 112,
  2. start zo spoedig mogelijk met reanimatie
  3. zet een AED in.

Iedereen kan hierbij helpen!

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag