Afvalcontainers in Hoekenbuurt afgesloten in strijd tegen afvaltoerisme

Bewoners van de Beemsterhoek, Purmerhoek en Schermerhoek ontvangen deze week een afvalpas. Vanaf 19 april zijn de restafvalcontainers bij de ingang van deze flats alleen nog te openen met deze pas.

De zestien tellende afvalcontainers in de buurt worden afgesloten om afvaltoerisme tegen te gaan. Volgens de gemeente omdat mensen die niet in deze buurt wonen – ook van buiten de gemeente – hun afval komen dumpen. Daardoor draait de gemeente op voor extra kosten voor de afvoering en verwerking van dit afval en kunnen bewoners soms niet meer hun eigen afval kwijt.

Wethouder Marc Wilson (buitenruimte): ”Capelle heeft aanzienlijk meer restafval dan vergelijkbare gemeentes. Ook mensen van buiten de gemeente en bedrijven maken onrechtmatig gebruik van deze restafvalcontainers. Zij dragen zo ongewenst bij aan de hoeveelheid restafval in Capelle, zónder dat zij bijdragen aan de kosten voor het afvoeren en verwerken van dit afval. Voor veel Capellenaren een doorn in het oog.”

Met de afvalpas kunnen gebruikers onbeperkt en dag en nacht terecht met hun restafval bij alle ondergrondse restafvalcontainers voor de flats. Ook worden de ondergrondse afvalcontainers uitgerust met een vulgraadmeter, zodat Irado tijdig een melding krijgt wanneer de containers vol dreigen te raken. De containers voor glas en papier in de buurt blijven gewoon open, dus deze kunnen zonder de afvalpas gebruikt worden.

Wie vragen heeft, kan terecht op de website van Irado: www.irado.nl/capelle/afvalpas.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag