Revisie van aandrijving Hollandse IJsselkering

Rijkswaterstaat en Hollandia Services zijn begonnen aan het vervangen en reviseren van de aandrijving van de Hollandse IJsselkering. De aandrijving van de 480ton wegende schuiven is aan vervanging toe. Hollandia Services in Krimpen aan den IJssel levert de enorme nieuwe onderdelen voor de waterkering.

De Hollandsche IJsselkering, ook wel de Algerakering is het eerste bouwwerk van de Deltawerken. De enorme schuiven beschermen de Krimpenerwaard, Zuidplas, Gouda en Capelle aan den IJssel tegen te hoge waterstanden. De schuiven sluiten bij een waterstand van 2,25 meter boven NAP. De twee enorme schuiven gaan dan dicht en de torens van 45 meter hoog kleuren rood om de omgeving te laten zien dat er sprake is van hoogwater.

Inmiddels zijn er al diverse onderhoudswerkzaamheden aan de waterkering uit 1958 uitgevoerd. Nu staat de aandrijving op het programma, Rijkswaterstaat gaat ervanuit dat de werkzaamheden in September 2021 zijn afgerond. Eerder werden de stalen damwanden verstevigd en werd er reparatiewerkzaamheden aan het beton uitgevoerd.

Fotografie : Jeroen van Zomeren

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag