donderdag, mei 23, 2024

Huidige stand Capelse woningmarkt; duurste woningen in Schenkel

- Advertisement -

Al enige tijd zet de woningnood druk op de markt. Er is schaarste, waardoor prijzen de pan uit rijzen en vandaag bracht RTL Nieuws naar buiten dat (fors) overbieden van de vraagprijs de norm is geworden. Hoe staat de woningmarkt ervoor in Capelle aan den IJssel? Wij zochten het uit.

Wie vandaag nog een koopwoning wil in Capelle, heeft de keuze uit 131 woningen en moet daar gemiddeld €433.366 voor neerleggen. Daarnaast kunnen er ook al woningen worden gekocht van (nog te bouwen) nieuwbouwprojecten.

Duurste koopwoningen in Schenkel
Per wijk zijn er uiteraard verschillen. Zo is de gemiddelde huizenprijs in de wijk Schenkel met negen ton veruit het duurste. Niet zo vreemd aangezien de ‘s-Gravenweg enkele riante vrijstaande woningen met grote tuinen biedt. Deze gaan dan ook voor enkele miljoenen de markt op.

Gemiddeld liggen de goedkoopste woningen in de wijk Middelwatering West, waar ook de meeste koopwoningen beschikbaar zijn.

Prijs per vierkante meter
Wie echt wil weten of een woning een koopje is, moet kijken naar hoeveel er per vierkante meter betaald moet worden. Daarin zit ook verschil of je een huis wil kopen met tuin, of een appartementje of portiekwoning zonder tuin.

Wie geen behoefte heeft aan een tuin, moet rekening houden met €3.293 per vierkante meter woonruimte. Het goedkoopste ben je in Capelle dan uit in Schollevaar Zuid en Oostgaarde Zuid, waar je gemiddeld een respectievelijke €2.821 en €2.940 per vierkante meter betaald. Het meeste wordt betaald in de wijk Capelle West en ’s Gravenland met €3.666 per vierkante meter.

Wie wel graag loopt te wroeten in de aarde legt in Capelle gemiddeld €1.299 neer per vierkante meter. Dit bedrag wordt dan betaald over de woonruimte, maar ook over het perceel. Een koopwoning met tuin is het goedkoopst in de wijk Oostgaarde Noord met een gemiddelde van €1.042. Waar je veruit het diepste in de buidel moet tasten, is in de wijk Rivium met gemiddeld €1.815 per vierkante meter.

De gegevens zijn gebaseerd op koopwoningen in Capelle aan den IJssel die op donderdag 22 april werden aangeboden op Funda. Uitgezonderd zijn garageboxen en nieuwbouwprojecten, doordat nieuwbouw niet onder ‘kosten koper’ worden aangeboden en de resultaten zou beïnvloeden. In de wijk Rivium waren er geen koopwoningen zonder tuin beschikbaar en is daarom niet opgenomen in de tabel.
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen