Welzijn Capelle zoekt ‘Digimaatjes’ voor ouderen in proefproject

Zelfstandig wonende ouderen die fysiek of mentaal achteruitgaan, lopen het risico in een isolement te raken. Digitale techniek kan dit helpen voorkomen. In het proefproject E-Health krijgen dertig senioren een speciale tablet, op maat ingericht. Digitaal vaardige vrijwilligers maken de senioren wegwijs op de tablet. Welzijn Capelle is op zoek naar zulke ‘Digimaatjes’!

In het proefproject krijgen de deelnemende senioren een speciale tablet. Daarmee kunnen ze makkelijker contact opnemen met vrienden, mantelzorgers of zorgverleners. Er is een foto-app waarin de ouderen naar foto’s van vroeger kunnen kijken. Ook komt er informatie beschikbaar over activiteiten in de wijk.

De voornaamste reden van het project is om ouderen uit een eventueel isolement te krijgen, ze makkelijker contacten te laten leggen en te motiveren om mee te doen aan leuke activiteiten in hun omgeving.

Digimaatjes gezocht om ouderen wegwijs te maken

Welzijn Capelle die het project uitvoert, is op zoek naar Digimaatjes. Dit zijn vrijwilligers die het leuk vinden om met ouderen om te gaan, handig zijn met technologie en de omgang met de tablet kunnen uitleggen aan de ouderen. De organisatie zoekt vrijwilligers die voor een duur van minimaal een half jaar twee à drie uur per week over hebben om een oudere thuis te helpen.

Voor het vrijwilligerswerk als Digimaatje is een VOG nodig (Verklaring Omtrent Gedrag). Welzijn Capelle regelt dit gratis. Verder krijgen nieuwe Digimaatjes een vrijwilligersovereenkomst, een korte training over het gebruik van de tablet, een welkomsbijeenkomst, bijeenkomsten met andere Digimaatjes, en natuurlijk een vast contactpersoon binnen Welzijn Capelle.

Interesse? Neem contact op met het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP) via vip@welzijncapelle.nu of 010 – 264 02 20.

Medewerkers en vrijwilligers van Welzijn Capelle werken volgens de coronamaatregelen van de RIVM, zo laat de organisatie weten.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag