donderdag, mei 23, 2024

Gemiddeld 2 jaar wachten op sociale huurwoning in Capelle aan den IJssel

- Advertisement -

Woningzoekers in Capelle aan den IJssel doen er gemiddeld 2 jaar en 1 maand over om een sociale huurwoning te kunnen bemachtigen. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek van de NOS. Woningzoekers in Capelle aan den IJssel staan gemiddeld al 7 maanden eerder ingeschreven voordat zij daadwerkelijk gaan reageren op het woningaanbod.

Het grootste deel van de sociale huurwoningen wordt door Havensteder of Vestia verhuurd. Bij Havensteder en Vestia kun je reageren als je een account hebt op Woonnet Rijnmond. Om een huurwoning te kunnen bemachtigen geldt over het algemeen, hoe langer je staat ingeschreven hoe sneller je een huurwoning krijgt. Ook mensen met urgentie krijgen voorrang. En voor bepaalde appartementen geldt dat deze alleen verhuurd worden aan 55+-ers.

De gemeente Capelle aan den IJssel loopt in lijn met de rest van de regio, ook in Rotterdam zoeken woningzoekers ongeveer 2 jaar naar een sociale huurwoning. In Krimpen aan den IJssel duurt het gemiddeld 5 jaar voordat je een sociale huurwoning kunt bemachtigen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen