Gemiddeld 2 jaar wachten op sociale huurwoning in Capelle aan den IJssel

Woningzoekers in Capelle aan den IJssel doen er gemiddeld 2 jaar en 1 maand over om een sociale huurwoning te kunnen bemachtigen. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek van de NOS. Woningzoekers in Capelle aan den IJssel staan gemiddeld al 7 maanden eerder ingeschreven voordat zij daadwerkelijk gaan reageren op het woningaanbod.

Het grootste deel van de sociale huurwoningen wordt door Havensteder of Vestia verhuurd. Bij Havensteder en Vestia kun je reageren als je een account hebt op Woonnet Rijnmond. Om een huurwoning te kunnen bemachtigen geldt over het algemeen, hoe langer je staat ingeschreven hoe sneller je een huurwoning krijgt. Ook mensen met urgentie krijgen voorrang. En voor bepaalde appartementen geldt dat deze alleen verhuurd worden aan 55+-ers.

De gemeente Capelle aan den IJssel loopt in lijn met de rest van de regio, ook in Rotterdam zoeken woningzoekers ongeveer 2 jaar naar een sociale huurwoning. In Krimpen aan den IJssel duurt het gemiddeld 5 jaar voordat je een sociale huurwoning kunt bemachtigen.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag