162 boetes en 107 waarschuwingen voor overtreden regels winkelen op afspraak

Volgens het Financiële Dagblad zouden diverse gemeentes boa’s in burger hebben ingezet om te controleren op het handhaven van de coronaregels met betrekking tot het winkelen op afspraak. Om welke gemeenten het gaat is niet bekend, een woordvoerder van de gemeente Capelle aan den IJssel vertelde in een reactie tegen de nieuwswebsites Capelle-Nieuws dat er in Capelle geen boa’s in burger zijn ingezet. Wel is er gecontroleerd door handhaving.

In de gemeente Capelle worden handhavers ingezet voor het controleren en handhaven van de regels. Undercover BOA’s worden niet voor deze taken ingezet, daarnaast zijn het ook gewoon de handhavers die je normaal gesproken ook in uniform op straat ziet rondlopen. Capelle heeft dus geen handhavers in burgerkleding hiervoor ingezet. In Capelle zijn er sinds 1 januari 2021 162 boetes uitgedeeld en 107 waarschuwingen voor het niet naleven van de coronaregels voor winkelen op afspraak en het aantal klanten in de winkel. Vanaf woensdag mogen winkelier weer regulier openen, wel blij het maximum aantal bezoekers staan op 1 klant per 25 m2, en maximaal 50 per verdieping.

Voor het controleren van de regels van winkelen op afspraak werden de gemeenten verzocht hier op te handhaven. Klanten konden alleen een winkel bezoeken nadat er een afspraak vier uur van te voren was gemaakt. Zo moest het funshoppen tegen worden gegaan. Volgens het Financiële Dagblad is de inzet van boa’s in burger die zich voordoen als uitzonderlijke klanten een vorm van uitlokking. Ze doen boos of hangen een zielig verhaal op. Om welke gemeenten het wel gaat is niet bekend.

 

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag