Relatief veel duurzame auto’s aanwezig in Capelle

Capelle aan den IJssel is goed bezig op het gebied van duurzaam transport, en dan met name elektrische auto’s. Dit blijkt uit resultaten van een onderzoek uitgevoerd door kenniscentrum EVplan. Hieruit blijkt dat dat de gemeente goed bezig is om voldoende laadpalen beschikbaar te hebben voor haar inwoners. Ook qua het aantal volledig elektrische en hybride voertuigen scoren de Capellenaren bovengemiddeld vergeleken met de rest van Nederland.

In Capelle a/d IJssel rijden er 495 volledig elektrische auto’s en 348 hybride voertuigen. Dit is respectievelijk 1,58 en 1,11 procent ten opzichte van het aantal inwoners. In totaal rijdt dus 2,69 procent van alle Capellenaren in een duurzame auto.

Het is een percentage waar onze gemeente goed mee scoort: Het totaal percentage ligt hoger dan het landelijke gemiddeld van 2,26 procent. Ook scoort Capelle hoger dan buurtgemeenten Zuidplas (2,36%), Krimpen a/d IJssel (1,94%) en Rotterdam (2,39%).

Laadpalen
Het onderzoek keek ook naar het aantal (openbare) laadpalen per gemeente. Gemiddeld is er in Nederland één laadpaal per vier of vijf elektrische voertuigen. Capelle a/d IJssel, zo blijkt uit de onderzoeksresultaten, heeft veel geïnvesteerd in de laadpalen en scoort hoog op de zogeheten ‘laadpaaldichtheid’. Zo is in onze gemeente een laadpaal per twee elektrische voertuigen beschikbaar.

Overigens doen alle omliggende buurtgemeenten het in dit opzichte ook goed. Zo heeft de gemeente Zuidplas een laadpaal per drie elektrische voertuigen, Krimpen a/d IJssel een laadpaal per twee voertuigen en Rotterdam zelfs een laadpaal beschikbaar voor bijna ieder elektrisch voertuig.

 

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag