maandag, april 15, 2024

21-jarige Capellenaar voor rechter na betasten vrouwen in Hitland

- Advertisement -

Een 21-jarige Capellenaar stond donderdag voor de rechter als verdachte van meerdere aanrandingen. Hij zou vier vrouwen hebben betast in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van tien maanden en TBS met voorwaarden geëist.

De jonge Capellenaar wordt verdacht vier vrouwen te hebben aangerand. Op 3 augustus 2020 zou de man twee vrouwen bij de borst hebben gegrepen in het Hitlandbos. Elders in recreatiegebied Hitland betastte hij een derde slachtoffer, een vrouw met een verstandelijke beperking.

Het vierde slachtoffer werd op 2 april 2020 al aangerand. Zij werd uit het niets betast toen zij aan het hardlopen was in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Postcodeloterijfiets
Alle zaken zijn aan elkaar geknoopt door de postcodeloterijfiets die de jongeman iedere keer bij zich had. Het bewijs wordt gestaafd door telefoongegevens, die aantonen dat de Capellenaar op de bewuste tijdstippen in de omgeving was. Zelf ontkent, noch bevestigt de man de vergrijpen. Hij verklaart tegenover de rechters dat hij vaker last heeft van black-outs.

De man zou verminderd toerekeningsvatbaar zijn, mede door het veelvuldig gebruik van marihuana. Het psychologisch onderzoek bevestigt dit beeld en stelde verschillende psychische stoornissen vast. Ook bevestigt het onderzoek de cannabisverslaving.

Strafeis
De Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie benadrukt de grote impact die zijn daden hebben gehad op de slachtoffers. Zij zijn aangetast in hun gevoel van veiligheid en betast bij hun intieme delen. De officier eist een gevangenisstraf van tien maanden, met aftrek van de negen maanden die hij al in voorarrest heeft gezeten. Ook eist ze TBS met voorwaarden, zoals de opname in een zorginstelling om af te kunnen kicken van zijn cannabisgebruik.

In de verdachte zijn laatste spreekmoment voor afsluiting van de inhoudelijke behandeling, gebruikt de Capellenaar zijn tijd om een excuusbrief voor te lezen aan de verdachte. De rechter schorste hierna de zaak. De rechtbank doet uitspraak op 12 mei.

Fotografie:Jeroen van Zomeren

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen