21-jarige Capellenaar voor rechter na betasten vrouwen in Hitland

Een 21-jarige Capellenaar stond donderdag voor de rechter als verdachte van meerdere aanrandingen. Hij zou vier vrouwen hebben betast in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van tien maanden en TBS met voorwaarden geëist.

De jonge Capellenaar wordt verdacht vier vrouwen te hebben aangerand. Op 3 augustus 2020 zou de man twee vrouwen bij de borst hebben gegrepen in het Hitlandbos. Elders in recreatiegebied Hitland betastte hij een derde slachtoffer, een vrouw met een verstandelijke beperking.

Het vierde slachtoffer werd op 2 april 2020 al aangerand. Zij werd uit het niets betast toen zij aan het hardlopen was in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Postcodeloterijfiets
Alle zaken zijn aan elkaar geknoopt door de postcodeloterijfiets die de jongeman iedere keer bij zich had. Het bewijs wordt gestaafd door telefoongegevens, die aantonen dat de Capellenaar op de bewuste tijdstippen in de omgeving was. Zelf ontkent, noch bevestigt de man de vergrijpen. Hij verklaart tegenover de rechters dat hij vaker last heeft van black-outs.

De man zou verminderd toerekeningsvatbaar zijn, mede door het veelvuldig gebruik van marihuana. Het psychologisch onderzoek bevestigt dit beeld en stelde verschillende psychische stoornissen vast. Ook bevestigt het onderzoek de cannabisverslaving.

Strafeis
De Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie benadrukt de grote impact die zijn daden hebben gehad op de slachtoffers. Zij zijn aangetast in hun gevoel van veiligheid en betast bij hun intieme delen. De officier eist een gevangenisstraf van tien maanden, met aftrek van de negen maanden die hij al in voorarrest heeft gezeten. Ook eist ze TBS met voorwaarden, zoals de opname in een zorginstelling om af te kunnen kicken van zijn cannabisgebruik.

In de verdachte zijn laatste spreekmoment voor afsluiting van de inhoudelijke behandeling, gebruikt de Capellenaar zijn tijd om een excuusbrief voor te lezen aan de verdachte. De rechter schorste hierna de zaak. De rechtbank doet uitspraak op 12 mei.

Fotografie:Jeroen van Zomeren

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag