zondag, mei 19, 2024

Gemeente gaat deel huur kwijtschelden van huurders gemeentelijk vastgoed

- Advertisement -

De gemeente gaat ondernemers die bedrijfsruimte huren van de gemeente helpen met een gedeeltelijke kwijtschelding van de huur of huurachterstand. Eerder konden ondernemers al gebruik maken van uitstel van huurbetaling, maar door de aanhoudende coronamaatregelen heeft het college van burgemeester en wethouders op 29 april besloten tot een nieuwe, meer passende regeling. 

De nieuwe regeling geldt vanaf het uitbreken van de coronapandemie in maart 2020 tot 1 mei 2021 en is voor huurders met een huurovereenkomst getekend vóór 1 maart 2020. Voor de periode na 1 mei wordt gekeken in hoeverre de regeling voor bepaalde huurders langer van toepassing kan zijn.

Wethouder Nico van Veen (Financiën en Vastgoed) over de regeling: ”De coronapandemie had niemand voorzien en zeker niet de duur ervan. In zo’n omstandigheid moeten beide partijen, huurder en verhuurder, de gevolgen dragen. Daarom kiest het College voor deze passende oplossing.”

”De aanhoudende coronamaatregelen trekken een zware wissel op een aantal ondernemers. Door deze regeling kunnen we ondernemers, die het nodig hebben, bijstaan.”

Het bedrag dat wordt kwijtgescholden is afhankelijk van een aantal factoren, zoals terugval in inkomsten en eventueel ontvangen Tegemoetkoming Vaste Lasten, De regeling voorziet in een huurkwijtschelding van 25% tot 50% over verschillende periodes. De periodes zijn ingedeeld naar de zwaarte van de coronamaatregelen in de betreffende periodes.

Wethouder Van Veen: ”De aanhoudende coronamaatregelen trekken een zware wissel op een aantal ondernemers. Door deze regeling kunnen we ondernemers, die het nodig hebben, bijstaan. Zo willen we gedupeerde ondernemers helpen en zorgen dat Capelle ná corona ook nog een goed ondernemersklimaat heeft. Op deze manier hopen we weer sterk uit de coronacrisis te komen.” Huurders kunnen hun aanvraag doen binnen drie maanden (1 mei tot 1 augustus). In Capelle komen naar verwachting twintig huurders in aanmerking voor de regeling.

Alle huurders van gemeentelijk vastgoed krijgen van de gemeente een brief, zodat zij een aanvraag kunnen doen voor kwijtschelding.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen