Dodenherdenking met opgenomen toespraak van burgemeester Oskam

Vandaag is het 4 mei, de dag waarbij wij als land de oorlogsslachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog herdenken. Vanwege corona is er dit jaar geen publieke of besloten herdenking, maar heeft de gemeente besloten een videotoespraak van burgemeester Oskam op te nemen.

De toespraak met ceremonie is vooraf opgenomen bij het oorlogsmonument op de Oude Begraafplaats, waar de herdenking normaal gesproken ook plaats vindt. Vanwege de coronamaatregelen was een publieke ceremonie bij voorbaat uitgesloten. Om niemand uit te sluiten, heeft het gemeentebestuur besloten een video op te nemen en online te publiceren.

De burgemeester noemt het ‘jammer’, juist omdat we nu een gevoel van saamhorigheid kunnen gebruiken en dit juist door corona onmogelijk is. We leven nu in de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Burgemeester roept mensen op om vol te houden: “Een jaar geleden deed ik een beroep op u. Om het vol te houden. Om het coronavirus te verslaan. En ook nu doe ik dat weer. En toch is er een groot verschil: Het einde is in zicht.”

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag