Bewoners Flora buurt geven bezwaarbrieven aan gemeente voor bouw woontoren

Akkerwinde-bewoners Toos Spee en huismeester Gijs Lekkerkerker hebben woensdag een forse map met bezwaarbrieven afgeleverd bij de gemeente Capelle. De bewoners verklaarden eerder tegen de lokale omroep Radio Capelle dat er levensgevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan met de bouw van een 20 meter hoge woontoren op de kruising Kralingseweg met de Schenkelsedreef.

De bewonersgroep meent dat de kruising nu al overbelast is. In de spits is het vrijwel onmogelijk om zonder risico op ongelukken de buurt in en uit te rijden. Daarnaast menen ze dat er grote parkeerproblemen kunnen ontstaan in de al druk bezette wijk. Om deze reden proberen zij dan ook de bouw van de woontorens tegen te gaan.

De bouw van de woontoren maakt deel uit van de opknapbeurt van de Florawijk. De gemeente wil het grote kantoorpand want nu nog op de kruising staat slopen en voorzien van een mooi appartementencomplex om zo meer woningen beschikbaar te maken. Aan de andere kant van de wijk komt al een groot woonzorgcentrum van Aafje.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag