zaterdag, mei 25, 2024

Bewoners Flora buurt geven bezwaarbrieven aan gemeente voor bouw woontoren

- Advertisement -

Akkerwinde-bewoners Toos Spee en huismeester Gijs Lekkerkerker hebben woensdag een forse map met bezwaarbrieven afgeleverd bij de gemeente Capelle. De bewoners verklaarden eerder tegen de lokale omroep Radio Capelle dat er levensgevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan met de bouw van een 20 meter hoge woontoren op de kruising Kralingseweg met de Schenkelsedreef.

De bewonersgroep meent dat de kruising nu al overbelast is. In de spits is het vrijwel onmogelijk om zonder risico op ongelukken de buurt in en uit te rijden. Daarnaast menen ze dat er grote parkeerproblemen kunnen ontstaan in de al druk bezette wijk. Om deze reden proberen zij dan ook de bouw van de woontorens tegen te gaan.

De bouw van de woontoren maakt deel uit van de opknapbeurt van de Florawijk. De gemeente wil het grote kantoorpand want nu nog op de kruising staat slopen en voorzien van een mooi appartementencomplex om zo meer woningen beschikbaar te maken. Aan de andere kant van de wijk komt al een groot woonzorgcentrum van Aafje.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen