donderdag, mei 23, 2024

Oorzaak brand Lylantse Baan onherleidbaar na onderzoek

- Advertisement -

Het onderzoek naar de allesverwoestende brand in de woonwinkel aan de Lylantse Baan is afgerond. Er is geen sprake geweest van brandstichting, wat de brand dan wel heeft veroorzaakt is niet bekend en is ook niet meer te achterhalen. De politie heeft bevestigd dat er geen strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld naar de oorzaak van de brand.

De brand die ontstond op zondag 21 maart 2021 richtte een enorme ravage aan. Binnen zeer korte tijd sloegen de vlammen uit het dak. Over grote delen van Capelle aan den IJssel trokken enorme rookwolken. De brandweer is de gehele dag bezig geweest met het blussen van de brand. Ondanks de snelle inzet raakte ook het kantoorpand zeer ernstig beschadigd.

Carola van Schipper Vastgoed vertelde tegen onze redactie dat het constructief nog wel in orde is. Echter is er zoveel schade dat er momenteel door de verzekering wordt gekeken of herstel nog wel financieel haalbaar is. Wanneer dit is afgerond is niet bekend. Alle ondernemers hebben inmiddels elders huisvesting gevonden. De meeste spullen zijn opgehaald, voor de goederen die ze achter hebben gelaten is een afstandsverklaring getekend.

De woonwinkel zat gevestigd in het oude sportgedeelte van het pand. Vroeger zaten er in het pand Amerikaanse Militairen en diende als een logistiek centrum voor het Amerikaanse leger. In 2013 vertrok het Amerikaanse leger uit het pand en kwam het in handen van vastgoedbedrijf Schipper B.V.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen