Oorzaak brand Lylantse Baan onherleidbaar na onderzoek

Het onderzoek naar de allesverwoestende brand in de woonwinkel aan de Lylantse Baan is afgerond. Er is geen sprake geweest van brandstichting, wat de brand dan wel heeft veroorzaakt is niet bekend en is ook niet meer te achterhalen. De politie heeft bevestigd dat er geen strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld naar de oorzaak van de brand.

De brand die ontstond op zondag 21 maart 2021 richtte een enorme ravage aan. Binnen zeer korte tijd sloegen de vlammen uit het dak. Over grote delen van Capelle aan den IJssel trokken enorme rookwolken. De brandweer is de gehele dag bezig geweest met het blussen van de brand. Ondanks de snelle inzet raakte ook het kantoorpand zeer ernstig beschadigd.

Carola van Schipper Vastgoed vertelde tegen onze redactie dat het constructief nog wel in orde is. Echter is er zoveel schade dat er momenteel door de verzekering wordt gekeken of herstel nog wel financieel haalbaar is. Wanneer dit is afgerond is niet bekend. Alle ondernemers hebben inmiddels elders huisvesting gevonden. De meeste spullen zijn opgehaald, voor de goederen die ze achter hebben gelaten is een afstandsverklaring getekend.

De woonwinkel zat gevestigd in het oude sportgedeelte van het pand. Vroeger zaten er in het pand Amerikaanse Militairen en diende als een logistiek centrum voor het Amerikaanse leger. In 2013 vertrok het Amerikaanse leger uit het pand en kwam het in handen van vastgoedbedrijf Schipper B.V.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag