TBS met voorwaarden voor Capelse aanrander Hitland

De 21-jarige man uit Capelle a/d IJssel die werd opgepakt naar aanleiding van vier zedendelicten in het Hitland, heeft TBS met voorwaarden opgelegd gekregen door de rechter.

De jonge Capellenaar werd opgepakt, omdat hij ervan verdacht werd vier vrouwen, waaronder eentje met een verstandelijke beperking, vorig jaar te hebben betast in Park Hitland tussen Capelle en Nieuwerkerk. Zelf verklaarde de man niets te herinneren van de voorvallen, maar bood wel zijn verontschuldigen aan tijdens de behandeling van de zaak in de rechtbank.

De man heeft een drugsverslaving en psychologische stoornissen. Mede daarom is de man niet volledig toerekeningsvatbaar verklaard. Het Openbaar Ministerie benadrukte de impact van de daden en eiste tien maanden celstraf (met aftrek van de al negen maanden voorarrest) en TBS met voorwaarden. De Capellenaar stelde zich tijdens de rechtszaak welwillend op voor de behandeling.

De rechtbank achtte niet alle strafbare feiten bewezen, maar bevond de man toch schuldig tot meerdere zedendelicten. Vanwege de ontoerekeningsvatbaarheid werd TBS met voorwaarden opgelegd. De man zal spoedig met de TBS-behandeling beginnen.

Lees ook:

21-jarige Capellenaar voor rechter na betasten vrouwen in Hitland

Fotografie: Jeroen van Zomeren

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag