dinsdag, april 16, 2024

TBS met voorwaarden voor Capelse aanrander Hitland

- Advertisement -

De 21-jarige man uit Capelle a/d IJssel die werd opgepakt naar aanleiding van vier zedendelicten in het Hitland, heeft TBS met voorwaarden opgelegd gekregen door de rechter.

De jonge Capellenaar werd opgepakt, omdat hij ervan verdacht werd vier vrouwen, waaronder eentje met een verstandelijke beperking, vorig jaar te hebben betast in Park Hitland tussen Capelle en Nieuwerkerk. Zelf verklaarde de man niets te herinneren van de voorvallen, maar bood wel zijn verontschuldigen aan tijdens de behandeling van de zaak in de rechtbank.

De man heeft een drugsverslaving en psychologische stoornissen. Mede daarom is de man niet volledig toerekeningsvatbaar verklaard. Het Openbaar Ministerie benadrukte de impact van de daden en eiste tien maanden celstraf (met aftrek van de al negen maanden voorarrest) en TBS met voorwaarden. De Capellenaar stelde zich tijdens de rechtszaak welwillend op voor de behandeling.

De rechtbank achtte niet alle strafbare feiten bewezen, maar bevond de man toch schuldig tot meerdere zedendelicten. Vanwege de ontoerekeningsvatbaarheid werd TBS met voorwaarden opgelegd. De man zal spoedig met de TBS-behandeling beginnen.

Lees ook:

21-jarige Capellenaar voor rechter na betasten vrouwen in Hitland

Fotografie: Jeroen van Zomeren

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen