Bewoner blust zelf vlam in de pan

In een woning aan de Max Havelaarburg in Capelle-Schollevaar heeft maandagmorgen korte tijd een klein brandje gewoed in de keuken. Door een nog onbekende oorzaak sloeg de vlam in de pan.

De bewoners van het huis belden de brandweer en wisten uiteindelijk erger te voorkomen door de deksel op de pan te doen. Het brandje werd daardoor gedoofd. Er raakte uiteindelijk niemand gewond.

Het blussen van een vlam in de pan kun je op twee manieren doen. Je kunt het beste de deksel van de pan zelf erop zetten en het vuur uiteraard uitzetten. Raak de pan zelf in ieder geval niet aan. Heb je een pan zonder deksel, gebruik dan een goedgekeurde blusdeken. Deze leg je over de pan heen. Het is altijd verstandig om na een vlam in de pan de brandweer te bellen. Bij een steekvlam kan het vuur namelijk ook in de afzuigkap doorslaan. Blus een vlam in de pan in ieder geval nooit met water.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag