Bewoners Anjerstraat zamelen geld in voor AED

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Bij een hartstilstand is de kans op overleven het grootst als binnen zes minuten gestart wordt met reanimeren. Een AED is daarbij een uiterst belangrijk middel om levens te kunnen redden. In de Bloemenbuurt is nu een inzamelingsactie gestart om een extra AED aan te kunnen schaffen.

Diverse bewoners aan de Anjerstraat zijn de actie begonnen. Capellenaar Tobias is initiatiefnemer van de actie: “Ik ben 20 jaar en woon nu een jaar in Capelle. In die tijd ben ik al opgeroepen voor 26 reanimaties in de buurt. Een AED kan levens redden, maar helaas zijn die hier niet 24/7 beschikbaar. Help daarom mee door ook te doneren. Het kan op een dag een leven redden. Die van u, maar ook van uw kinderen, ouders en buren.”

Beschikbare AED’s niet 24/7 beschikbaar

In de Bloemenbuurt zijn momenteel twee AED’s te vinden, maar deze hangen in gebouwen die niet altijd open zijn, zo verklaart Tobias aan Capelle Vandaag. De actie zorgt er daarom niet alleen voor simpelweg een extra AED in de buurt, maar voornamelijk dat er een komt die zowel dag als nacht beschikbaar is.

Ook de gemeente is bezig om de dekking van beschikbare AED’s te verbeteren. Begin vorige maand is gestart met een actie om de AED’s in Capelle in kaart te brengen en gaten in de dekking op te vullen.

Meer informatie over de actie van de bewoners aan de Anjerstraat en het doneren is te vinden op de website van buurtaed.nl

 

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag