donderdag, juni 13, 2024

Bewoners Anjerstraat zamelen geld in voor AED

- Advertisement -

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Bij een hartstilstand is de kans op overleven het grootst als binnen zes minuten gestart wordt met reanimeren. Een AED is daarbij een uiterst belangrijk middel om levens te kunnen redden. In de Bloemenbuurt is nu een inzamelingsactie gestart om een extra AED aan te kunnen schaffen.

Diverse bewoners aan de Anjerstraat zijn de actie begonnen. Capellenaar Tobias is initiatiefnemer van de actie: “Ik ben 20 jaar en woon nu een jaar in Capelle. In die tijd ben ik al opgeroepen voor 26 reanimaties in de buurt. Een AED kan levens redden, maar helaas zijn die hier niet 24/7 beschikbaar. Help daarom mee door ook te doneren. Het kan op een dag een leven redden. Die van u, maar ook van uw kinderen, ouders en buren.”

Beschikbare AED’s niet 24/7 beschikbaar

In de Bloemenbuurt zijn momenteel twee AED’s te vinden, maar deze hangen in gebouwen die niet altijd open zijn, zo verklaart Tobias aan Capelle Vandaag. De actie zorgt er daarom niet alleen voor simpelweg een extra AED in de buurt, maar voornamelijk dat er een komt die zowel dag als nacht beschikbaar is.

Ook de gemeente is bezig om de dekking van beschikbare AED’s te verbeteren. Begin vorige maand is gestart met een actie om de AED’s in Capelle in kaart te brengen en gaten in de dekking op te vullen.

Meer informatie over de actie van de bewoners aan de Anjerstraat en het doneren is te vinden op de website van buurtaed.nl

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen