Ophaalservice aan huis voor boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel

Capellenaren in de wijken Schenkel, Capelle West, Fascinatio en ’s-Gravenland kunnen hun oude boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel voortaan thuis laten ophalen. Vaak verdwijnen deze spullen bij het restafval, terwijl deze afgedankte spullen nog prima kunnen worden hergebruikt of gerecycled.

Afgedankte of kapotte spullen, zoals boeken, (kleine) elektrische apparaten, speelgoed en textiel zijn materialen die nog vaak bij het restafval belanden. Met het gratis thuis ophalen van deze spullen wordt het voor de inwoners makkelijk om deze spullen te scheiden.

Wethouder Marc Wilson (Buitenruimte) is enthousiast over deze mogelijkheid om te voorkomen dat nog bruikbare spullen afval worden: ”Het wordt aan huis opgehaald op een voor de bewoner geschikt moment. De opgehaalde spullen worden indien nodig gerepareerd en verkocht door kringloopwinkel Het Goed. Wat niet meer hergebruikt kan worden, gaat naar het afvalbrengstation in Capelle om aan te bieden voor recycling.”

Startup en milieuorganisatie Byewaste heeft een handige app ontwikkeld om een ophaalafspraak te maken. Afgedankte spullen zijn zo altijd grondstof voor nieuwe materialen. “Daarmee verminderen we de hoeveelheid restafval in Capelle.”

Wijkbewoners ontvangen binnenkort informatiepakket

Capellenaren uit de wijken Schenkel, Capelle West, Fascinatio en ’s-Gravenland ontvangen eind mei/begin juni op hun huisadres een informatiepakket met daarin een sticker en een informatiefolder. Vervolgens kunnen zij de Byewaste-app (voor iOs en Android) gratis downloaden. Met behulp van deze app kan een afspraak gemaakt worden voor de afhaalservice aan huis.

De spullen die opgehaald moeten worden, mogen in een eigen zak of doos waar de sticker opgeplakt kan worden. Vervolgens kan de bewoner de spullen op de ophaaldag voor zijn of haar deur plaatsen, zodat kringloopwinkel Het Goed de spullen kan ophalen. Thuisblijven is niet nodig. Uitsluitend boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel kunnen met deze service worden opgehaald. Voor grote spullen en grofvuil kan men een grofvuilafspraak maken via Irado.

“Winst voor het milieu”

De gemeente Capelle en Irado werken samen met kringloopwinkel Het Goed en startup milieuorganisatie Byewaste om te voorkomen dat ook bruikbare kleine spullen in het restafval belanden. Spullen die hergebruikt, of op de juiste manier gerecycled kunnen worden zouden anders in de verbrandingsoven belanden. Wilson: “En dat is zonde voor het milieu. Door ze een tweede leven te geven winnen we grondstoffen terug en verminderen we de hoeveelheid restafval. Dat is winst voor het milieu.”

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag