donderdag, mei 23, 2024

Opnieuw twee aanhoudingen voor schietincident Ooievaarspad

- Advertisement -

Afgelopen woensdag heeft de politie opnieuw twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar het schietincident op het Ooievaarspad. Het gaat om twee 15-jarige jongens uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

In de nacht van 17 april ontstaat er door nog onduidelijke reden ruzie tussen twee groepen jongeren, waarbij uiteindelijk een betrokkene naar een vuurwapen grijpt en de trekker overhaalt. De afgevuurde kogel schampt net een scooterhelm die een andere jongeman droeg. Er mag van geluk worden gesproken dat niemand gewond raakte of erger.

Verdachten
Eerder werden al een 16-jarige Rotterdammer, een 15-jarige Capellenaar en en 15-jarige Eindhovenaar aangehouden in dit onderzoek. Nu kunnen de twee 15-jarigen uit Rotterdam en Capelle toegevoegd worden aan de lijst van opgepakte verdachten.

Van de aangehouden verdachten is de 15-jarige Rotterdammer inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat hij twee weken langer vast blijft zitten. De Capellenaar is heengezonden, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.

Vuurwapen aangetroffen
Vanwege het onderzoek heeft de politie laten weten dat ook diverse woningen doorzocht zijn. In een van de woningen hebben agenten een vuurwapen aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen en er wordt nog onderzoek of deze bij dit (of een ander) incident is gebruikt.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen