600 Capelse kinderen doen deze week verkeersexamen

Vanochtend gaf wethouder Maarten Struijvenberg (Verkeer) in de wijk ’s-Gravenland het startsein voor het landelijk verkeersexamen in Capelle.  Deze week doen bijna 600 leerlingen van zestien Capelse basisscholen mee aan het praktijkdeel van het verkeersexamen.

Fotografie: Jan Kok

De kinderen rijden gedurende drie examendagen een route door de buurt om te laten zien dat ze de regels goed toepassen in de praktijk. Het schriftelijk examen hebben de leerlingen eerder dit jaar al gedaan. Als ze het examen halen, ontvangen zij een officieel verkeersdiploma.

 Wethouder Maarten Struijvenberg: “Veilig aan het verkeer deelnemen is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het verkeer is soms druk, hectisch en kan gevaarlijk zijn. De verkeersregels kennen is belangrijk, maar het is nog veel belangrijker ze goed toe te passen. Deze kinderen gaan over een jaar naar de middelbare school, dan moeten ze vaak verder fietsen en krijgen ze te maken met drukker verkeer. Door mee te doen aan het verkeersexamen bereiden we onze Capelse scholieren hierop voor.”

De kinderen hebben de examenroute geoefend zodat ze hun aandacht kunnen richten op het toepassen van de verkeersregels. In een oranje hesje fietsten de kinderen een route af, die door hun woon- en schoolgebied gaat. Op diverse punten op het parcours beoordeelden vrijwilligers hun verrichtingen. Na afloop krijgen ze een verkeersdiploma.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag