zaterdag, mei 25, 2024

600 Capelse kinderen doen deze week verkeersexamen

- Advertisement -

Vanochtend gaf wethouder Maarten Struijvenberg (Verkeer) in de wijk ’s-Gravenland het startsein voor het landelijk verkeersexamen in Capelle.  Deze week doen bijna 600 leerlingen van zestien Capelse basisscholen mee aan het praktijkdeel van het verkeersexamen.

Fotografie: Jan Kok

De kinderen rijden gedurende drie examendagen een route door de buurt om te laten zien dat ze de regels goed toepassen in de praktijk. Het schriftelijk examen hebben de leerlingen eerder dit jaar al gedaan. Als ze het examen halen, ontvangen zij een officieel verkeersdiploma.

 Wethouder Maarten Struijvenberg: “Veilig aan het verkeer deelnemen is ontzettend belangrijk voor kinderen. Het verkeer is soms druk, hectisch en kan gevaarlijk zijn. De verkeersregels kennen is belangrijk, maar het is nog veel belangrijker ze goed toe te passen. Deze kinderen gaan over een jaar naar de middelbare school, dan moeten ze vaak verder fietsen en krijgen ze te maken met drukker verkeer. Door mee te doen aan het verkeersexamen bereiden we onze Capelse scholieren hierop voor.”

De kinderen hebben de examenroute geoefend zodat ze hun aandacht kunnen richten op het toepassen van de verkeersregels. In een oranje hesje fietsten de kinderen een route af, die door hun woon- en schoolgebied gaat. Op diverse punten op het parcours beoordeelden vrijwilligers hun verrichtingen. Na afloop krijgen ze een verkeersdiploma.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen