zaterdag, mei 25, 2024

Bouw van de Harmonie van start, grond overgedragen aan projectontwikkelaar

- Advertisement -

Woningcorporatie Havensteder en de gemeente Capelle aan den IJssel hebben recent de grond van de Hoven II overgedragen aan projectontwikkelaar Blauwhoed. Waar nu de Hovenflats in Capelle staan verrijst vanaf eind 2023 woonbuurt Harmonie, met 144 (middel)dure eengezinswoningen en woningen voor senioren en gezinnen. Van de twaalf portiekblokken blijven er twee staan, die hoogwaardig worden gerenoveerd. Daarin komen 56 duurzame sociale huurwoningen van Havensteder. 

De woningen in de Hoven II voldoen niet meer aan de woonwensen en -eisen van deze tijd. Om ook de komende tientallen jaren goede woningen te kunnen aanbieden is het noodzakelijk om de woonvoorraad een kwalitatieve impuls te geven. Hierin trekken de gemeente Capelle aan den IJssel en Havensteder samen op. Onder andere de Woonvisie van de gemeente is hierbij het uitgangspunt. Projectontwikkelaar Blauwhoed is na een aanbestedingstraject geselecteerd om Harmonie te realiseren.

Hedy van den Berk, bestuursvoorzitter van Havensteder: “De mix van woningtypen in Harmonie gaat zorgen voor meer balans in de wijk. Het wordt nu een wijk voor iedereen. Wij willen op verschillende locaties in Capelle aan den IJssel sociale huurwoningen aanbieden die volledig voldoen aan de woonwensen en -eisen van deze tijd. In Harmonie krijgen onze huurders straks een comfortabele en duurzame woning die toekomstbestendig is.”

Phillip Smits, algemeen directeur van Blauwhoed vult aan: “Harmonie wordt een eigentijdse stedelijke woonbuurt waar ruimte is om elkaar te ontmoeten, omringd door water en groen. Er wordt een park gecreëerd waar de woningen in staan en waar verschillende wandelroutes doorheen lopen. Hier ontmoet je elkaar, in een autoluwe omgeving, omdat bewoners uit het zicht en aan de randen van het gebied kunnen parkeren.”

Wethouder Maarten Struijvenberg: “De gemeente Capelle aan den IJssel heeft intensief samengewerkt met woningcorporatie Havensteder en projectontwikkelaar Blauwhoed. Uit deze samenwerking en het erbij betrekken van omwonenden is een prachtig woningprogramma ontstaan dat duidelijk iets toevoegt aan Capelle. Ik zie hier dicht tegen het centrum van de stad een mooie, nieuwe woonomgeving ontstaan met een variatie aan woningen voor een brede doelgroep.”

De sloopwerkzaamheden starten naar verwachting deze zomer. Na het bouwrijp maken begint aannemer Stebru met de bouw van de woningen. Oplevering van de eerste woningen in Harmonie staat medio 2023 gepland. Ongeveer een jaar later zijn ook de laatste woningen opgeleverd en zal de openbare ruimte klaar zijn.

Over Havensteder

Onze 45.000 woningen bieden een thuis voor onze huurders. Als corporatie maken we goed wonen bereikbaar voor mensen met een laag inkomen of die daar zelf moeilijk voor kunnen zorgen. We zijn er voor de bewoners en de buurten. Daarom vinden we het belangrijk om met onze huurders en partners in de wijken samen te werken. We weten wat er leeft en hebben oren en ogen in de wijk. Zo zijn we al jaren dichtbij. Want een thuis is meer dan een huis.Havensteder, sterk in wonen.

Over Blauwhoed 
Blauwhoed richt zich als marktmakende ontwikkelaar op de (her)ontwikkeling, verkoop en realisatie van woningen en commercieel vastgoed. Het bedrijf ontwikkelt projecten in co-creatie, klanten worden vroegtijdig betrokken in het ontwikkelproces. De ontwikkelaar is actief in de vier grote steden en de gemeentes daaromheen met projecten, nieuwe eigen concepten en initiatieven. www.blauwhoed.nl.

Foto : Frank de Roo

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen