zondag, mei 19, 2024

Stille tocht voor ‘kattenman’ Knut

- Advertisement -

Vanavond is er een stille tocht gehouden voor Knut, een geliefde buurman die ook bekend stond als ‘kattenman’. De 55-jarige man werd vrijdag overleden aangetroffen in zijn woning aan de Kringdans. De politie heeft inmiddels aangegeven dat zij uitgaan van een misdrijf.

Artikel gaat verder onder video

Vrijdagavond besluit een bekende van Knut langs zijn huis te gaan als zij geen gehoor van hem krijgt. Kijkend door een raam ziet zij het levenloze lichaam liggen en belt direct te politie. De omstandigheden waren dusdanig verdacht dat er direct een groot onderzoek werd opgezet. De politie heeft inmiddels bevestigd dat zij uitgaan van een misdrijf, maar kunnen vanwege het onderzoek verder niks vertellen.

Knut was een man die al dertig jaar in de wijk woonde en welbekend was onder de buurtbewoners. Zij spreken niks anders dan vriendelijkheid over de man die ook wel bekend stond als de ‘kattenman’, vanwege de vele katten die hij als huisdier had. Buurtbewoners zijn geschokt door de dood van ‘die lieve buurman’. Niemand kan zich bedenken waarom iemand Knut wat aan zou doen.

Tekst gaat verder onder de foto

Bij de woning buiten is een tafel met een condoleanceboek en zijn foto neergezet

Stille tocht door het Schollebos
Buiten bij zijn woning hebben buurtbewoners een herdenkingsplek ingericht voor Knut. Er branden kaarsen en er ligt een condoleanceboekje. Kinderen hebben het bankje waar de man graag zat volgehangen met tekeningen. Vanavond hebben zo’n honderd tot honderdvijftig mensen een stille tocht gehouden. Deze begon bij het woonhuis en voerde daarna door het Schollebos, een plek waar Knut graag kwam. De tocht eindigde weer bij het huis.

Burgemeester Peter Oskam had – ondanks de raadsvergadering – tijd vrijgemaakt om zich bij de stille tocht te voegen. Ook sprak hij enkele troostende woorden aan de aanwezigen: “Het raakte ons vol. Het raakte jullie vol. Want iedereen kende Knut”. Daarnaast hoopt Oskam ook dat mensen stoppen met speculeren. “Alle speculaties over wat er is gebeurd die helpen niet. Wat wel helpt is als jullie tips krijgen, meld het dan bij de politie. Want alleen dan wordt duidelijk wat er is gebeurd.”

Burgemeester Oskam was aanwezig bij de stille tocht en sprak troostende woorden

Mensen die mogelijk bruikbare informatie hebben voor het onderzoek worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniems tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000. Ook mensen die camerabeelden hebben uit de buurt worden gevraagd contact op te nemen.

Het was echt een goeie gozer, buurt geschokt na dood buurman Knut

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen