Brandweer rijdt zich klem tijdens bereikbaarheidscontrole: ‘Elke seconde telt!’

Zoals wel vaker controleert de brandweer de bereikbaarheid in hun gebied. Dan pakken ze een brandweerwagen, rijden rond en kijken waar er knelpunten ontstaan. Er wordt ook na de recentste controle nog maar eens opgeroepen om fatsoenlijk te parkeren: “elke seconde telt!”.

Afgelopen maandag vond een dergelijke controlerondje plaats. “Op diverse plekken konden we er niet fatsoenlijk door”, zo beschrijft brandweerman Patrick afgelopen ronde. “Auto’s in bochten, auto’s met naar buiten gedraaide wielen of erg ver van de stoep af. Onder andere in de Bilderdijkstraat was dit het geval. Compleet vastgereden met de brandweerauto. In geval van nood zouden we zeer veel kostbare tijd verloren hebben!”

Daarnaast benadrukt de spuitgast dat dit nog het kleinste blusvoertuig is wat er in Capelle is. “Hou er rekening mee dat er in geval van nood een vrachtauto door uw straat moet kunnen. We moeten er niet aan denken te laat te komen in geval van nood. Bijvoorbeeld bij een brand of een reanimatie als elke seconde telt.”

Bron foto: Brandweerman Patrick

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag