Ontsnapte Serval snel gevangen, buurt vol met vragen

De ontsnapte Serval zondagavond heeft veel vragen opgeroepen in de buurt. De Serval ontsnapte zondagavond uit een woning op de 7de verdieping van een flat aan de Merellaan in Capelle aan den IJssel. De grote kat sprong vervolgens vanaf de 7de naar de 1e en kwam op het dak van de portiekingang terecht. Het bleef daar vervolgens staan om de omgeving eens rustig te bekijken.

Op foto’s en filmpjes reageerden mensen heel verbaasd. Hoe kan het dat een “Cheetah” hier in Capelle rondloopt. De grote kat heeft wel wat weg van een leeuw. Het is een katachtig dier die flink groot kan worden. Je mag ze houden als huisdier maar het dier mag dan niet vanuit het wild komen. Een echte vergunning is er niet zegt Peter de Haan woordvoerder van stichting AAP maandag tegen Capelle Nieuws.

Servals zijn niet gevaarlijker dan andere huisdieren, wel zijn ze flink groter en kunnen als ze boos worden dus ook meer schade aanrichten.  Over het algemeen weten de baasjes heel goed hoe ze een dergelijk dier als huisdier moeten houden. De vraag is wel of de woning waar het dier woont groot genoeg is. Eigenlijk hoort een serval gebruik te kunnen maken van een groot buitenverblijf om zijn energie kwijt te kunnen.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag