Forse verkeersdrukte verwacht in Capelle door weekendafsluiting A16

Dit weekend is er sprake van verkeershinder door werkzaamheden op de A16 tussen het Terbregseplein en Rotterdam-Kralingen. Weggebruikers moeten rekening houden met tien tot dertig minuten extra reistijd. Ook wordt er forse verkeersdrukte verwacht in Capelle.

Van vrijdag 11 juni 22.00 uur tot maandag 14 juni 05.00 uur voert Rijkswaterstaat asfalteringswerkzaamheden uit op de A16. Een deel van de werkzaamheden is onderdeel van de aanleg van de A16 Rotterdam, tussen knooppunt Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Met deze weekendafsluiting worden de werkzaamheden gecombineerd.

De A16 richting Dordrecht is afgesloten tussen knooppunt Terbregseplein en afrit 26 (Rotterdam-Kralingen). De verbindingsbogen van de A20 naar de A16 zijn ook dicht.

Verkeer richting Rotterdam-Zuid, Bergen op Zoom en Dordrecht rijdt om via de A20, A4 en A15 (RING-West). Verkeer richting Kralingen en Rotterdam-Oost rijdt om via de A20, afrit 16 (Capelle a/d IJssel) en de Hoofdweg.

Forse verkeersdrukte verwacht in Capelle

De afsluiting van de A16 heeft ook gevolgen voor het verkeer in Capelle. Rijkswaterstaat leidt het verkeer van de A16 om via de A15. Mogelijk proberen automobilisten toch om binnendoor via Capelle te rijden en de werkzaamheden te omzeilen. Hierdoor neemt de verkeersdruk in Capelle enorm toe. Houd daarom tijdens deze periode rekening met vertraging en extra reistijd op onder andere de Abram van Rijckevorselweg, Hoofdweg, Capelseweg en Kanaalweg.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en hoe u het beste kunt rijden op de website van Rijkswaterstaat.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag