donderdag, juni 13, 2024

Forse verkeersdrukte verwacht in Capelle door weekendafsluiting A16

- Advertisement -

Dit weekend is er sprake van verkeershinder door werkzaamheden op de A16 tussen het Terbregseplein en Rotterdam-Kralingen. Weggebruikers moeten rekening houden met tien tot dertig minuten extra reistijd. Ook wordt er forse verkeersdrukte verwacht in Capelle.

Van vrijdag 11 juni 22.00 uur tot maandag 14 juni 05.00 uur voert Rijkswaterstaat asfalteringswerkzaamheden uit op de A16. Een deel van de werkzaamheden is onderdeel van de aanleg van de A16 Rotterdam, tussen knooppunt Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Met deze weekendafsluiting worden de werkzaamheden gecombineerd.

De A16 richting Dordrecht is afgesloten tussen knooppunt Terbregseplein en afrit 26 (Rotterdam-Kralingen). De verbindingsbogen van de A20 naar de A16 zijn ook dicht.

Verkeer richting Rotterdam-Zuid, Bergen op Zoom en Dordrecht rijdt om via de A20, A4 en A15 (RING-West). Verkeer richting Kralingen en Rotterdam-Oost rijdt om via de A20, afrit 16 (Capelle a/d IJssel) en de Hoofdweg.

Forse verkeersdrukte verwacht in Capelle

De afsluiting van de A16 heeft ook gevolgen voor het verkeer in Capelle. Rijkswaterstaat leidt het verkeer van de A16 om via de A15. Mogelijk proberen automobilisten toch om binnendoor via Capelle te rijden en de werkzaamheden te omzeilen. Hierdoor neemt de verkeersdruk in Capelle enorm toe. Houd daarom tijdens deze periode rekening met vertraging en extra reistijd op onder andere de Abram van Rijckevorselweg, Hoofdweg, Capelseweg en Kanaalweg.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en hoe u het beste kunt rijden op de website van Rijkswaterstaat.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen