Capellenaar (22) verdacht van poging doodslag na negeren stopteken

Een 22-jarige Capellenaar heeft donderdag voor de rechter gestaan als verdachte van het inrijden op twee agenten in Capelle aan den IJssel. De man reed de twee agenten aan op dinsdag 11 augustus 2020 toen zij afkwamen op een melding van jeugdoverlast aan de Rivierweg in Capelle aan den IJssel.

De twee agenten wilden het voertuig onderscheppen en gaven de automobilist een stopteken, die weigerde dit en reed vervolgens in op de agenten. Één van de agenten kon nog op tijd wegspringen, de andere niet. Deze raakte daardoor gewond door schaafwonden en blauwe blekken. Er zijn van het incidenten beelden opgenomen, er is een harde klap te horen geweest. de bestuurder was inmiddels verdwenen, niet veel later kon deze alsnog worden aangehouden. Hij verklaarde in de rechtbank niet achter het stuur gezeten te hebben.

Een lieverdje is de Capellenaar niet volgens de gegevens van zijn strafblad. De man heeft al eerder twee agenten in een arrestantenverblijf bedreigd, volgens hem werd hij uitgelokt door de agenten. Filmbeelden bewijzen echter anders. Ook stond hij terecht voor woninginbraak waarbij een laptop, pasjes en een telefoon werden buitgemaakt. en reed al eerder mogelijk onder invloed van lachgas een auto kapot in Capelle aan den IJssel. Hij stelde toen ook dat hij als bijrijder had gezeten in de auto.

De officier van justitie heeft een eis neergelegd van 18 maanden cel waarvan zes voorwaardelijk, daarnaast moet hij nog een extra maand zitten omdat hij nog in zijn proeftijd zat van een eerder vergrijp. Volgens zijn advocaat is er geen bewijs dat het om de Capellenaar ging, de uitspraak volgt op 1 juli.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag