zaterdag, mei 25, 2024

Rotonde aan Burgemeester Van Beresteijnlaan eerder open

- Advertisement -

De rotonde aan de Burgemeester Van Beresteijnlaan gaat voor het verkeer maandag 21 juni om 17.00 uur open. Het werk aan de rotonde is eerder klaar dan verwacht: “een mooie opsteker voor het verkeer en de bewoners van Schollevaar”, aldus de gemeente.

De nieuwe rotonde in Schollevaar is de eerste van drie rotondes die worden aangelegd op de Burgemeester Van Beresteijnlaan en de Burgemeester Van Dijklaan. In de afgelopen jaren hebben de bewoners uit de wijk Schollevaar aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid op deze plekken. Al langer leefde bij mensen uit Schollevaar de wens om met rotondes het verkeer veiliger te maken.

In september wordt gestart met de werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde op de kruising van de Burgemeester Van Dijklaan met het Beatrijserf. Eind van het jaar moet dat werk klaar zijn. In januari 2022 wordt gestart met de aanleg van de laatste rotonde. Deze rotonde komt op de kruising van de Burgemeester Van Dijklaan met de Herenburg.

“Mooi compliment voor de aannemer”

Wethouder Maarten Struijvenberg (Stedelijke Ontwikkeling en Verkeer en vervoer) is blij dat de Capellenaren nu gebruik kunnen maken van de nieuwe Rotonde. Hij nam hoogstpersoonlijk poolshoogte in Schollevaar: “Soms zitten het werk en planningen een beetje mee en ben je wat eerder klaar. Dat komt mooi uit voor de mensen uit Schollevaar die natuurlijk al veel langer deze rotondes in hun wijk wilden hebben uit oogpunt van verkeersveiligheid. Het zal even wennen zijn voor het verkeer, maar de vertraging en de omleidingen zijn nu afgelopen. Mooi compliment voor de aannemer.”

Bijschrift foto: Wethouder Maarten Struijvenberg neemt een kijkje bij de nieuwe rotonde in Schollevaar (fotografie: Jan Kok)

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen