donderdag, mei 23, 2024

Vanaf vandaag weer fysieke vergaderingen in gemeentehuis

- Advertisement -

Nu het kabinet de coronamaatregelen steeds verder versoepelt, gaat de Capelse gemeenteraad vanaf vandaag weer fysiek vergaderen in het gemeentehuis.

Gedurende de pandemie heeft de gemeenteraad vooral digitaal vergaderd. Er mocht in principe al eerder fysiek vergaderd worden op het gemeentehuis, maar pas nu vindt de raad het verantwoord. Nu ze samen komen, zijn er nog een aantal maatregelen van kracht, zoals het dragen van een mondkapje en het onderling afstand houden van anderhalve meter.

De meeste vergaderingen zijn in de raadzaal. Deze zaal is groot genoeg om de richtlijnen van het RIVM goed op te kunnen volgen, zo laat de gemeente weten. Daarnaast heeft het gemeentehuis nog een andere grote vergaderzaal, die geschikt is om in deze tijden te vergaderen. “We houden goed rekening met de 1,5 meter afstand en dat betekent dat er minder mensen in de vergaderzaal aanwezig kunnen zijn. Daarnaast werken we met aparte in- en uitgangen en wordt er bij wisseling van sprekers extra schoongemaakt. Wij vragen u om de vergaderingen vooral thuis online te volgen via de raadskalender.”

Inspraak voor inwoners blijft mogelijk

Daarnaast laat de gemeente weten dat inspraakmomenten nog altijd mogelijk zijn: “De gemeenteraad vindt het gesprek met de stad en mening van inwoners van groot belang bij het nemen van besluiten. Inwoners kunnen inspreken bij commissievergaderingen en raadsvergaderingen. Dit kan zowel bij digitale als fysieke vergaderingen.” Aanmelden voor inspraak kan via griffie@capelleaandenijssel.nl of 010-2848487. Bekijk hier de spelregels voor het inspreken.

Op de Raadskalender van de gemeente kunt u zien welke vergaderingen gepland staan. Ook vindt u daar alle informatie over het live volgen van een vergadering of hoe u afgelopen vergaderingen kunt terugkijken. 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen