zondag, mei 19, 2024

Vertraging bij verschillende onderhoudsprojecten in gemeente door wereldwijd PVC-tekort

- Advertisement -

Wereldwijd is er een tekort aan PVC en daarom lopen ook in onze gemeente verschillende grote onderhoudsprojecten vertraging op. Dit heeft de gemeente vandaag bekend gemaakt. Capellenaren waar dit van op invloed is, ontvangen een brief.

Momenteel is er een wereldwijd tekort aan grondstoffen, waaronder voor de productie van PVC. PVC wordt onder andere gebruikt voor buizen die gebruikt worden voor riolering en putten. Omdat er momenteel geen PVC kan worden ingekocht, heeft dit gevolgen voor verschillende onderhoudsprojecten in de gemeente.

Afhankelijk van wat nog op voorraad is

De gemeente is afhankelijk van de hoeveelheid PVC die de aannemers nu nog op voorraad hebben. Dit betekent dat een aantal projecten die nu in uitvoering zijn, stil worden gelegd en de straat dicht wordt gemaakt. Het werk gaat verder op het moment dat er weer PVC op voorraad is. Andere projecten kunnen niet starten en worden pas opgestart op het moment dat er voldoende PVC voorradig is.

De Silkeborg in de wijk Oostgaarde en Schildersvormenbuurt in Schollevaar zijn voorbeelden waarbij de werkzaamheden later zullen starten dan gepland. De inwoners van de wijken waar het groot onderhoud zou plaats vinden, worden met een bewonersbrief en via de website van de gemeente geïnformeerd.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen