Vertraging bij verschillende onderhoudsprojecten in gemeente door wereldwijd PVC-tekort

Wereldwijd is er een tekort aan PVC en daarom lopen ook in onze gemeente verschillende grote onderhoudsprojecten vertraging op. Dit heeft de gemeente vandaag bekend gemaakt. Capellenaren waar dit van op invloed is, ontvangen een brief.

Momenteel is er een wereldwijd tekort aan grondstoffen, waaronder voor de productie van PVC. PVC wordt onder andere gebruikt voor buizen die gebruikt worden voor riolering en putten. Omdat er momenteel geen PVC kan worden ingekocht, heeft dit gevolgen voor verschillende onderhoudsprojecten in de gemeente.

Afhankelijk van wat nog op voorraad is

De gemeente is afhankelijk van de hoeveelheid PVC die de aannemers nu nog op voorraad hebben. Dit betekent dat een aantal projecten die nu in uitvoering zijn, stil worden gelegd en de straat dicht wordt gemaakt. Het werk gaat verder op het moment dat er weer PVC op voorraad is. Andere projecten kunnen niet starten en worden pas opgestart op het moment dat er voldoende PVC voorradig is.

De Silkeborg in de wijk Oostgaarde en Schildersvormenbuurt in Schollevaar zijn voorbeelden waarbij de werkzaamheden later zullen starten dan gepland. De inwoners van de wijken waar het groot onderhoud zou plaats vinden, worden met een bewonersbrief en via de website van de gemeente geïnformeerd.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag