zaterdag, mei 25, 2024

Foutje: veteranenvlag verkeerd gehesen op stadhuis

- Advertisement -

Vandaag, zaterdag 26 juni, is het veteranendag. De dag waarbij Nederland waardering toont aan de veteranen van nu en het verleden. Veteranendag wordt normaliter met een nationaal defilé gevierd en veel gemeenten – waaronder ook Capelle – tonen hun waardering met het hijsen van de veteranenvlag. Alleen was degene die deze vlag vandaag hees op het Stadhuis nog niet helemaal wakker.

Op het Stadhuis zijn momenteel drie vlaggen gehesen. De regenboogvlag hangt uit solidariteit voor de LHBTIQA+-gemeenschap en als stil protest tegen de anti-LHBT wet die Hongarije onlangs invoerde. Vandaag, ter ere van veteranendag, zijn zowel de Nederlandse vlag en de veteranenvlag eveneens gehesen.

Mogelijk was het nog iets te vroeg voor degene die vandaag de vlaggen hees, want de veteranenvlag hangt ondersteboven. Uiteraard zal er geen opzet in het spel zijn, maar van enige slordigheid kunnen we wel spreken.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen