Foutje: veteranenvlag verkeerd gehesen op stadhuis

Vandaag, zaterdag 26 juni, is het veteranendag. De dag waarbij Nederland waardering toont aan de veteranen van nu en het verleden. Veteranendag wordt normaliter met een nationaal defilé gevierd en veel gemeenten – waaronder ook Capelle – tonen hun waardering met het hijsen van de veteranenvlag. Alleen was degene die deze vlag vandaag hees op het Stadhuis nog niet helemaal wakker.

Op het Stadhuis zijn momenteel drie vlaggen gehesen. De regenboogvlag hangt uit solidariteit voor de LHBTIQA+-gemeenschap en als stil protest tegen de anti-LHBT wet die Hongarije onlangs invoerde. Vandaag, ter ere van veteranendag, zijn zowel de Nederlandse vlag en de veteranenvlag eveneens gehesen.

Mogelijk was het nog iets te vroeg voor degene die vandaag de vlaggen hees, want de veteranenvlag hangt ondersteboven. Uiteraard zal er geen opzet in het spel zijn, maar van enige slordigheid kunnen we wel spreken.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag