maandag, april 15, 2024

Veel belangstelling voor opening nieuwe dierenweide

- Advertisement -

Vandaag werd de nieuwe dierenweide geopend aan de Cornelis de Houtmanstraat. Dit gebeurde onder grote belangstelling van jong en oud uit de buurt. De nieuwe dierenweide is onderdeel van de vernieuwing van het vijvergebied.

Het gras is nog maar net ingezaaid en moet nog groeien, maar alle bezoekers vandaag zijn het er al unaniem over eens: de dierenweide is prachtig geworden. De dierenweide bestaat al tientallen jaren, maar is vanaf eind april volledig vernieuwd. De dieren kunnen weer volop genieten van hun plekje met nieuw materiaal, waaronder een zwembadje, zandbak en boomstammen om op te klimmen.

Vanwege corona was de opening nog ietwat ingetogen, maar nog altijd feestelijk. Na een kort welkomstwoord en dankwoord vanuit de stichting mochten alle belangstellenden – met inachtneming van de afstandsregels – de dierenweide op. Vanuit de buurt kwamen tientallen omwonenden, van jong tot oud, een kijkje nemen. Net zo nieuwsgierig waren de dieren die alle bezoekers met grote belangstelling benaderden.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Grote opknapbeurt van Vijvergebied

De dierenweide is nog maar het begin, want het gehele Vijvergebied wordt stap voor stap opgeknapt. Het gebied rondom de vijver was al enige tijd verloederd. Met samenspraak van bewoners en diverse instanties heeft de stichting van het Nieuwe Vijvergebied plannen gemaakt om stapsgewijs de omgeving nieuwe leven in te blazen.

Na de dierenweide worden bijvoorbeeld ook de wandelpaden aangepakt, wordt het jeugdhonk weer opgefrist en gebruiksklaar gemaakt voor jongerenactiviteiten, wordt verlichting geplaatst en zijn er diverse andere ideeën om het gebied weer aantrekkelijk te maken voor alle omwonenden. Meer hierover kunt u lezen op de website van het Nieuwe Vijvergebied.

Na vandaag is de dierenweide voorlopig elke woensdag van 13.00 tot 15.00 uur opengesteld voor iedereen. U kunt hier plezier hebben van de dieren, maar ook van de gelegenheid gebruik maken om andere bewoners te ontmoeten. Bij mooi weer is ook het terras open om wat te drinken. U vindt de dierenweide aan de Cornelis de Houtmanstraat.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen