Veel belangstelling voor opening nieuwe dierenweide

Vandaag werd de nieuwe dierenweide geopend aan de Cornelis de Houtmanstraat. Dit gebeurde onder grote belangstelling van jong en oud uit de buurt. De nieuwe dierenweide is onderdeel van de vernieuwing van het vijvergebied.

Het gras is nog maar net ingezaaid en moet nog groeien, maar alle bezoekers vandaag zijn het er al unaniem over eens: de dierenweide is prachtig geworden. De dierenweide bestaat al tientallen jaren, maar is vanaf eind april volledig vernieuwd. De dieren kunnen weer volop genieten van hun plekje met nieuw materiaal, waaronder een zwembadje, zandbak en boomstammen om op te klimmen.

Vanwege corona was de opening nog ietwat ingetogen, maar nog altijd feestelijk. Na een kort welkomstwoord en dankwoord vanuit de stichting mochten alle belangstellenden – met inachtneming van de afstandsregels – de dierenweide op. Vanuit de buurt kwamen tientallen omwonenden, van jong tot oud, een kijkje nemen. Net zo nieuwsgierig waren de dieren die alle bezoekers met grote belangstelling benaderden.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Grote opknapbeurt van Vijvergebied

De dierenweide is nog maar het begin, want het gehele Vijvergebied wordt stap voor stap opgeknapt. Het gebied rondom de vijver was al enige tijd verloederd. Met samenspraak van bewoners en diverse instanties heeft de stichting van het Nieuwe Vijvergebied plannen gemaakt om stapsgewijs de omgeving nieuwe leven in te blazen.

Na de dierenweide worden bijvoorbeeld ook de wandelpaden aangepakt, wordt het jeugdhonk weer opgefrist en gebruiksklaar gemaakt voor jongerenactiviteiten, wordt verlichting geplaatst en zijn er diverse andere ideeën om het gebied weer aantrekkelijk te maken voor alle omwonenden. Meer hierover kunt u lezen op de website van het Nieuwe Vijvergebied.

Na vandaag is de dierenweide voorlopig elke woensdag van 13.00 tot 15.00 uur opengesteld voor iedereen. U kunt hier plezier hebben van de dieren, maar ook van de gelegenheid gebruik maken om andere bewoners te ontmoeten. Bij mooi weer is ook het terras open om wat te drinken. U vindt de dierenweide aan de Cornelis de Houtmanstraat.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag