vrijdag, juni 14, 2024

Steeds meer vossen gezien in Schollevaar

- Advertisement -

In Schollevaar worden de laatste tijd steeds meer vossen gezien. Op Facebook kreeg onze redactie al meldingen vanuit de Willen Marisrade, maar nu ook vanaf het Mauritshuis. De vossen worden ook veelal gezien in de avonduren bij de Burgemeester van Beresteijnlaan.

Voor vossen hoef je niet bang te zijn, ze scharrelen met name in de avonduren wat rond. Omdat de populatie in Nederland gestaag groeit en ze steeds meer verstedelijken kunnen we ze vaker gaan zien in de woonwijken. Een vos is overigens flink mensenschuw en zal dus sneller wegrennen dan dat je er een foto van kan maken.

IMG_8970

Omdat vossen instinctief op zoek gaan naar eten en eigenlijk een alleseter is, wordt het wel aangeraden om knaagdieren zoals konijnen maar ook kippen in tuinen een veilig verblijf te geven. Over het algemeen eten ze muizen en ratten, maar ook bessen.

Mocht je benieuwd zijn naar waar de vos allemaal wordt gezien, dan is verspreidingsatlas.nl een goede bron. Op de kaart kan je zien dat de vos overal in Nederland wel wordt waargenomen, behalve op de Waddeneilanden.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen