Steeds meer vossen gezien in Schollevaar

In Schollevaar worden de laatste tijd steeds meer vossen gezien. Op Facebook kreeg onze redactie al meldingen vanuit de Willen Marisrade, maar nu ook vanaf het Mauritshuis. De vossen worden ook veelal gezien in de avonduren bij de Burgemeester van Beresteijnlaan.

Voor vossen hoef je niet bang te zijn, ze scharrelen met name in de avonduren wat rond. Omdat de populatie in Nederland gestaag groeit en ze steeds meer verstedelijken kunnen we ze vaker gaan zien in de woonwijken. Een vos is overigens flink mensenschuw en zal dus sneller wegrennen dan dat je er een foto van kan maken.

IMG_8970

Omdat vossen instinctief op zoek gaan naar eten en eigenlijk een alleseter is, wordt het wel aangeraden om knaagdieren zoals konijnen maar ook kippen in tuinen een veilig verblijf te geven. Over het algemeen eten ze muizen en ratten, maar ook bessen.

Mocht je benieuwd zijn naar waar de vos allemaal wordt gezien, dan is verspreidingsatlas.nl een goede bron. Op de kaart kan je zien dat de vos overal in Nederland wel wordt waargenomen, behalve op de Waddeneilanden.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag