Kat Pinky overleeft val van 13-hoog in de IJssel van flat aan de Ketensezoom

Kat Pinky overleefde afgelopen zaterdag een hachelijk avontuur nadat hij van 13-hoog naar beneden viel en met een flinke plons in de IJssel terecht kwam. De kat liep in de avond buiten op het balkon en klom plots de balustrade op. De kat viel vervolgens door een nog onbekende oorzaak naar beneden en kwam in de IJssel terecht. Zo geschrokken als wat belden de eigenaar van de kat gelijk de brandweer. 

Bij aankomst waren de eigenaren al op zoek naar Pinky. Gelukkig mankeerde de kat verder niets en begon deze flink te miauwen. De brandweer bedacht verschillende manieren om de kat uit het water te halen. Uiteindelijk wisten zij met behulp van een ladder en laken de kat tussen een steunpilaar en de kademuur vandaan te vissen.

De eigenaren waren dolgelukkig en hebben Pinky gelijk een warm onderkomen in huis gegeven. Pinky lijkt er zonder al te veel kleerscheuren vanaf te zijn gekomen.

Bron : Nieuws op Beeld / Foto : Marco Smits

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag