donderdag, mei 23, 2024

Wie niet waagt, wie niet wint: bestuurder zonder rijbewijs rijdt zich muurvast bij werkzaamheden

- Advertisement -

De bestuurder van een Peugeot 108 moet even gedacht hebben, dat ga ik wel redden. De bestuurder reed langs de wegafzetting bij werkzaamheden op de Pieter Mondriaanrade en reed vervolgens een net vers gelegd zandbed in. Deze was echter wel 15cm hoog waarop de reis direct kon worden gestaakt. Er zat dan ook niets anders op om te beginnen met uitgraven. Omwonenden hadden het incident zien gebeuren en schakelden de politie in.

De politie kwam even polshoogte nemen en gingen op zoek naar de bestuurder. Die bleek inmiddels gevlogen te zijn, er kwam inmiddels wel een andere man aangelopen. Deze verklaarde de eigenaar te zijn en gereden te hebben, de agenten hadden echter andere informatie ontvangen en legden dit uit. Niet veel later kwam er een andere auto aangereden met daarin als bijrijder de bestuurder. Hij had even snel zijn shirtje gewisseld en was teruggekomen om te helpen.

De agenten vroegen de man naar zijn rijbewijs, deze kon hij niet overleggen omdat deze al eerder was ingevorderd. Hij bleek vandaag voor de vijfde keer gepakt te worden voor rijden zonder rijbewijs. Normaliter neemt de politie dan ook het voertuig in beslag, vanwege een spoedmelding elders in Prins Alexander moesten de agenten hier vanaf zien. De bestuurder heeft naast de schade aan de auto van zijn baas een flinke boete in het vooruitzicht. Wanneer je meerdere keren wordt gepakt wordt de straf al snel enkele duizenden euro’s als geldboete of een voorwaardelijke gevangenisstraf.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen