zaterdag, mei 25, 2024

Werkzaamheden rondom gemeentehuis klaar en Rivierweg weer begaanbaar voor verkeer

- Advertisement -

Vanmiddag (donderdag 1 juli) zijn de werkzaamheden aan de Rivierweg afgerond en zijn de weg en het parkeerterrein achter het gemeentehuis weer opengesteld voor het verkeer. 

Afgelopen tijd zijn bouwvakkers druk bezig geweest met de werkzaamheden rondom het stadhuis. Ter hoogte van de Rivierweg/Fluiterlaan en het parkeerterrein achter het gemeentehuis is het riool vervangen, zijn kabels en leidingen onder handen genomen en is de bestrating aangepast en vernieuwd. Ook zijn parkeerplekken verruimd.

De werkzaamheden zijn onderdeel van een meerjarenplan om het stadshart mooier en beter bereikbaar te maken. Andere delen van de Rivierweg worden in een later stadium aangepakt.

Wethouder Wilson blij met aangepaste parkeerplaatsen

Marc Wilson, wethouder Stadsbeheer en Buitenruimte is blij dat de Rivierweg nu weer open is voor het verkeer waardoor winkelcentrum de Koperwiek ook weer goed bereikbaar is: “We hebben de parkeerplekken achter het gemeentehuis en bij Albert Heijn aangepast en verruimd omdat we weten dat auto’s tegenwoordig breder en langer zijn. Iets ruimere parkeerplekken voorkomt schade aan auto’s.”

Artikel gaat verder onder foto

De parkeerplaatsen op onder andere het parkeerterrein zijn ruimer gemaakt

In totaal zijn er straks, als het centrum is afgerond rond het Winkelcentrum en het gemeentehuis, ruim 630 gratis parkeerplekken waaronder 280 in de parkeergarage bij de Koperwiek. Ook zijn er voldoende oplaadpalen voor elektrische auto’s. “En goed nieuws voor alle bezoekers, parkeren blijft gratis in het centrum van Capelle”, zegt wethouder Wilson.

Kleine attentie voor bezoekers Koperwiek en direct omwonenden

Om aandacht te schenken aan de vernieuwde Rivierweg krijgen bezoekers en ondernemers van de Koperwiek op zaterdag 10 juli een kleine attentie aangeboden, zo laat de gemeente weten. Ook direct omwonenden worden daarbij niet vergeten. Wat deze attentie inhoudt, is nog een verrassing.

Fotografie: Frank de Roo

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen