Capelle op rampzalige plek in lijst ‘Beste gemeenten 2021’

Zoals elk jaar heeft EW Magazine in samenwerking Bureau Louter een lijst samengesteld van ‘Beste gemeenten’. Capelle aan den IJssel staat dit jaar opnieuw bedroevend laag: van de 352 gemeenten staat onze gemeente op plek 312.

In 2020 stond de gemeente nog op plek 305, maar dit jaar is Capelle nog verder afgezakt naar plek 312. Bijna alle omliggende gemeenten scoren veel beter. Enkel de gemeente Rotterdam bekleedt een nog lagere plaats op de lijst.

In het onderzoek worden gemeenten met elkaar vergeleken op meerdere onderdelen, zoals voorzieningen (onderwijs, winkels, zorg, vrijetijdsvoorzieningen), omgeving (bebouwing, natuur, overlast, veiligheid) en rust, ruimte en leefbaarheid.

Voorzieningen op orde, overige thema’s scoren slecht

Onze gemeente scoort goed op het thema ‘voorzieningen’. Dit betekent dat er voldoende variatie in bijvoorbeeld winkels, onderwijs en kinderopvang is en dat dit allemaal op afzienbare afstand is voor bewoners. Ook is de zorg op orde en zijn er voldoende opties voor vrijetijdsbesteding.

Op de andere thema’s scoort Capelle veel slechter. Zo wordt de bebouwing slecht beoordeeld,  heerst er een groot gevoel van onveiligheid en is er onvoldoende ruimte voor bewoners om tot rust te kunnen komen. En ook al was Capelle nog vijf jaar geleden uitgeroepen tot ‘groenste stad van Nederland’, op het vlak van natuur scoort de gemeente nu slechts middelmatig.

Meer weten over hoe Capelle aan den IJssel precies gescoord heeft? Of wilt u weten hoe andere gemeenten het gedaan hebben op de lijst? Kijk dan verder op de website van EW Magazine.

 

 

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag