donderdag, juni 13, 2024

Overleden motoragent Arno (47) kwam uit Capelle aan den IJssel

- Advertisement -

De 47-jarige motoragent die afgelopen woensdagmorgen dood werd gereden door een vrachtwagenchauffeur was een Capellenaar. Arno werd tijdens zijn dienst bij de politie op de Waalhavenweg in Rotterdam overreden door een vrachtwagenchauffeur. Het OM vermoedt dat er sprake is van opzet en de chauffeur bewust is ingereden op de politieagent.

Arno was naast zijn werk bij de politie rij-instructeur voor een rijschool van één van zijn politiecollega’s. Ze runden samen een motorrijschool in Oude-Tonge en werd daar gezien als het meubilair van de rijschool. Afgelopen vrijdag kwamen oud-leerlingen, collega’s en vrienden bij elkaar in Oude-Tonge om hem te herdenken. Een logische plek omdat hij er vrijwel altijd na diensttijd was te vinden. De verslagenheid is gigantisch, waarom moest Arno dit overkomen.

De politie heeft voor het ongeval een 45-jarige man uit Melissant aangehouden. Hij zit nog altijd vast en wordt verdacht van doodslag en het doorrijden na een ongeval. Zijn advocaat vertelde tegen het AD dat er niet te snel conclusies getrokken moeten worden. De betrokken chauffeur is vaker betrokken geweest bij aanrijdingen. In 2015 reed hij een motoragent op de A15 aan, die agent verloor daarbij zijn arm. Het OM onderzocht of er sprake was van opzet destijds, daar bleek toen geen sprake van te zijn. Vorig jaar was de chauffeur betrokken bij een ernstig ongeval in Oostvoorne, een 79-jarige vrouw overleed na een aanrijding met zijn vrachtwagen. De zaak is toen geseponeerd.

Afgelopen vrijdag werd het lichaam van de Capellenaar vrijgegeven aan de familie. Zijn lichaam werd onder begeleiding van politiemotoren naar huis gebracht. Op he Schieplein in Rotterdam brachten agenten boven de A20 een eresaluut aan hun collega. Arno was al ruim 15 jaar aan het werk bij Team Verkeer van de eenheid Rotterdam.

Arno wordt vermoedelijk aanstaande vrijdag begraven. De verwachting is dat er met korpseer afscheid wordt genomen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen